Gå til sidens hovedinnhold

Utsetter sak om lån til Meløya

Artikkelen er over 7 år gammel

Bystyret skal ikke behandle sak om mulig låneopptak til Skorpa-utbyggingen.

Bystyret i Kristiansund kommune skulle i utgangspunktet behandle saken om et mulig lån til Skorpa-utbyggingen i møtet tirsdag. Rådmannen har nå trukket saken fra sakslisten.

- Bakgrunnen er blant annet en henvendelse fra distriktsrevisor hvor det bes om at det foretas ytterligere juridiske vurderinger rundt muligheten for låneopptak som forutsatt, skriver fungerende rådmann Karl Kjetil Skuseth i en e-post.

- Disse vurderingen er det ikke tid til å få foretatt innen bystyrets møte i morgen, skriver han videre.

Rådmannen tar sikte på å legge frem saken i bystyrets møte 27. mai.

Les også: Skorpa-utbyggingen i pengeknipe

Uenighet om pris

Bystyret skal fortsatt behandle en annen sak om samme område; samtykke til ekspropriasjon i forbindelse med utbygging av Skorpa.

Grunneier på Meløya Jørgen Moe har ikke kommet til enighet med utbygger Skorpa Eiendom AS om salg av grunn som skal bli brukt til boligprosjektet.

Utbyggeren har nå bedt bystyret om ekspropriasjon (tvungen avståelse av eiendomsrett mot erstatning) av eiendommen.

Formannskapet i Kristiansund har tidligere vedtatt samtykke til ekspropriasjon, mot fire stemmer. Saken vil med stor sannsynlighet blitt vedtatt i bystyret.

Jørgen Moe har engasjert advokatene Tore Skåltveit og Sissel Straume Brevik, som har gitt uttrykk for at et eventuelt bystyre-vedtak er brudd på forvaltningsloven.

Les også: – Smålighet og grådighet

Kommentarer til denne saken