Gå til sidens hovedinnhold

Useriøse steinleggere

Artikkelen er over 8 år gammel

Utenlandske steinleggere har gått fra dør til dør i Kristiansund. Skatt Midt-Norge advarer.

Den siste tiden har representanter for slike firmaer gått fra hus til hus i deler av Kristiansund, og tilbudt sine tjenester. Enkelte fremfører sitt ærend på norsk, andre bruker kun engelsk.

Advarer

– Vi har fått opplysninger om at det finnes en del omreisende utenlandske steinleggere i kristiansundsområdet for tiden, sier Kjellfred Nydahl fra Skatt Midt-Norges avdeling i Molde.

Han advarer om at skattemyndighetene har gjennomgående dårlige erfaringer med denne gruppa håndverkere.

– Vi kontrollerer en god del av dem, og har ennå til gode å finne noen som oppfyller de pliktene de har i forhold til skatt og moms, sier Nydahl.

Misfornøyde

I tillegg har Skatt Midt-Norge vært i kontakt med en del misfornøyde kunder.

– Vi hører mange historier fra kunder som er misfornøyde med arbeidet som er gjort. Det er ikke så lett å klage på dette, spesielt etter at oppgjøret er gjort og arbeiderne forsvunnet, sier Nydahl.

Fornøyd

Bente Rovik Strømsvåg i Kristianssund fikk lagt stein på sin eiendom i Kristiansund og er veldig fornøyd med jobben de utenlandske steinleggerne har gjort.

– De var raske, effektive og gjorde en god jobb, så det var en utelukkende positiv opplevelse, forteller Strømsvåg.

Må sjekke

Han har tre råd å gi til folk som vurderer å kjøpe tjenester. Få organisasjonsnummeret og sjekk om firmaet er merverdiavgiftsregistrert på nettsiden handlehvitt.no, inngå skriftlig avtale, og unngå kontant oppgjør.