Gå til sidens hovedinnhold

Solgte «rottehus» for 2,5 mill. - dømt til å betale tilbake halvparten

Artikkelen er over 7 år gammel

En huseier fra Kristiansund som i fjor solgte huset sitt for vel 2,5 millioner kroner til et samboerpar, sitter nå igjen med en stor regning.

Mannen og forsikringsselskapet hans er i Nordmøre tingrett dømt til å betale 837.900 kroner i prisavslag til samboerparet.

De er videre dømt til å betale 228.000 kroner i erstatning, og 177.751 kroner i saksomkostninger. Totalt blir det drøyt 1,2 millioner.

«Veldig store mengder avføring og urin fra rotter»

Samboerparet oppdaget rotteproblemene da de skulle pusset opp det nykjøpte huset. I tillegg til rotteplager ble det også avdekket feil på det elektriske anlegget og lekkasje i en bod. Dette førte til at paret ikke kunne flytte inn i huset som planlagt.

Kort tid senere kom skadedyreksperter på inspeksjon. Det var ikke et lystig syn som møtte dem.

Ifølge Nordmøre tingretts dom fant de «veldig store mengder avføring og urin fra rotter» og «skarp lukt flere steder i boligen og synlige ganger i isolasjon samt mye avføring».

Omfattende problem

Nordmøre tingrett nekter å tro at kristiansunderen ikke kjente til de omfrattende rotteplagene da han solgte huset i fjor vår.

Mannen har forklart at han aldri har sett eller hørt rottene. I egenerklæringsskjemaet krysset han nei på om han kjente til at det hadde vært skadedyr i huset.

Retten peker blant annet på at rotteaktiviteten har pågått overtid, og at det var et omfattende rotteproblem i huset. Det ble også vist til at den tidligere huseieren selv hadde plassert ut rottefeller flere steder i huset.

De nye huseierne hadde i tillegg til rotteplagene klaget på at det elektriske huset i anlegget var vesentlig dårligere stand enn det burde.

Paret fikk ikke mehold på dette punktet.

Kommentarer til denne saken