Gå til sidens hovedinnhold

Skorpa-utbyggingen er i pengeknipe

Artikkelen er over 7 år gammel

Ber om lån på 20,8 millioner fra kommunen for å bygge ny bru til Meløya.

Hvis bystyret sier nei til å låne 20,8 millioner til å bygge ny bru fra Goma til Meløya i Kristiansund, kan Skorpa-utbyggingen bli lagt på is. Dette bekrefter daglig leder Trude Larsen i Skorpa Eiendom AS.

- Hvis bystyret vedtar å forskuttere Meløybrua har Sparebank 1 Nordvest gitt tilsagn om å låne oss resten av det vi trenger til å finansiere infrastrukturen på Meløya og Skorpa. I motsatt fall vil Skorpa-prosjektet bli utsatt til vi kan finne en annen å løse finansieringen på, sier Larsen.

Hun opplyser at de to nye bruene, ny adkomstvei til Skorpa og framføring av vann og avløp til boligområdet er beregnet å koste 147 millioner kroner.

Rådmannen vil forskuttere

I den opprinnelige utbyggingsavtalen som er inngått mellom Skorpa Eiendom AS og Kristiansund kommune, har kommunen påtatt seg å ta kostnadene med å rive den gamle Meløybrua.

I en revidert avtale som legges fram til behandling i bystyret tirsdag, går rådmannen inn for å forskuttere 20,8 millioner kroner til Meløybrua. Den nye avtalen går ut på at utbyggerne skal betale renter og avdrag for dette lånet (rundt 2,5 millioner kroner årlog) i ti år.

Det er tunge investeringer som skal foretas i Skorpa-utbyggingen før en eneste tomt er bebygd. Det dreier seg om rundt 185 millioner kroner.

Tregt tomtesalg

Tomtesalget ble satt i gang for kort tid siden, men har gått tregt. Ifølge megler Rune Johansen i KBBL er bare 13 tomter solgt, og av dette har KBBL kjøpt tre-fire tomter selv.

- Vi jobber fortsatt for å stikke spaden i jorda i løpet av høsten. Det krever at minst 20 tomter er solgt, sier selskapets daglige leder.

Reguleringsplanen som ble vedtatt i 2012 tar høyde for 374 nye boenheter, 370 på Skorpa og fire på Meløya. Den nye bydelen på Skorpa skal bygges ut i tre etapper.

Les også: Håper å starte Skorpa-utbygging til høsten

Ekspropriasjon

Bystyret skal også ta stilling til ekspropriasjon av fem dekar fra Jørgen Moes eiendom på Meløya, etter at forhandlingene mellom grunneieren og Skorpa Eiendom har strandet.

Det er ventet at bystyret vil gi grønt lys for ekspropriasjon.

Les også: - Smålighet og grådighet

Les også: Avviser at ekspropriasjon er lovbrudd

Kommentarer til denne saken