Gå til sidens hovedinnhold

Planlegger ny barnehage

Artikkelen er over 7 år gammel

Kommunen vil kjøpe Tareveien 4 for å bygge ny barnehage.

I 2008 ble tomta i Tareveien 4 i Kristiansund håndgitt til Finansgruppen Prosjekt. Firmaet betalte et forskudd på én million kroner. De var enige om en kjøpesum på 4,1 millioner.

– Kjøpet ble aldri noen realitet, sier daglig leder i FG Prosjekt, Tore Haugnes.

– Vi forutsatte at vi fikk omregulert tomta til boligformål. Det lyktes vi ikke med, og dermed ble det aldri noe kjøp og vi fikk tilbake den millionen som vi hadde betalt i forskudd.

Og årsaken til at kommunen sa nei til omregulering, var tanken om å bruke tomta til offentlig formål. Og det er det som nå skjer.

Kristiansund har lagt inn bud på tre millioner kroner for den samme tomta, og planen er å bygge barnehage, ved siden av den som allerede ligger der.

Syvendedags Adventistsamfunnet fikk i sin tid tomta i Tareveien som erstatningstomt fordi deres egen eiendom i Kristiansund sentrum ble ekspropriert.

– Vår intensjon var å bygge kirke på tomta, men på grunn av liten aktivitet ble det aldri aktuelt, sier økonomisjef Johan Johansson i trossamfunnet.

Begrenset verdi

I sitt brev adressert til trossamfunnet, skriver rådmann Just Ingebrigtsen at siden tomta i kommuneplanen er regulert til offentlig formål, er den økonomiske verdien begrenset fordi den ikke kan utnyttes kommersielt. Kommunen byr likevel tre millioner, det samme som prisforlangende, på grunn av de spesielle omstendighetene den gangen.

Kommunen har satt 16. april som frist for selger til å akseptere budet.

– Vi skal gi svar innen fristen, sier Johansson.

Spesialkonsulent for barnehager i kommunen, Odd-Arild Larsen, sier at kommunen planlegger å bygge en ny barnehage på den om lag fem mål store tomta. Den nye barnehagen blir nabo til Karihola barnehage.

Kommentarer til denne saken