Gå til sidens hovedinnhold

Moloeier klager på begrunnelsen

Artikkelen er over 7 år gammel

Flere klager på vedtaket om å la moloen stå.

I slutten av november ble medlemmene i plan- og bygningsrådet enig om at moloen på Freineset skal få stå. Både administrasjon og politikere ønsker å legge saken om molo på Frei død.

Nå er det kommet flere klager på dette vedtaket.

Fylkesmann Møre og Romsdal klager på vedtaket. Det var ikke uventet. Heller ikke at nabo Per-Erik Husby ville gjøre det samme.

Det kommer som en overraskelse at selv ikke Bergheim er fornøyd med det vedtaket som plan- og bygningsenheten gjorde i et administrativt vedtak.

- Uenig i at det var avvik

I vedtaket blir det gjort klart at det blir ingen sanksjoner mot Bergheim.

Det er imidlertid ikke godt nok for molobyggeren. I vedtaket heter det at moloen som ble oppført, avvek fra de gitte tillatelser.

Og det er dette som får Bergheim til å reagere. Advokatfirmaet Schjødt framsetter på hans vegne klage på vedtaket.

– Selv om vedtaket innebærer det resultat vi ønsker, er det vesentlige forhold i vedtakets begrunnelse vi ønsker å klage over. Dette gjelder særlig det forhold at kommunen mener at de nødvendige tillatelser til vedtaket ikke foreligger, skriver advokat Geir Sand i sin klage.

De mener vedtaket må endres slik at den oppførte molo anses i være i samsvar med de gitte tillatelser.

Savner behandling av naust og gangvei

Nabo Per-Erik Husby mener vedtaket gjort av kommunen ikke tar hensyn til de negative konsekvensene den ulovlige byggingen har fått for familiens eiendom og klager av den grunn.

Han savner de tiltakene som tidligere var framme, naust og gangvei som var en del av molosaken.

– Hvor er det blitt av disse sakene? spør han.

I november 2012 ble det kjent at en juridisk betenkning konkluderer med at Kristiansund kommune kan rive den omstridte moloen på Freineset.

Les også: Kan rive moloen

Kommentarer til denne saken