Gå til sidens hovedinnhold

Kleive Betongbygg må betale 20.000

Artikkelen er over 8 år gammel

Gjemnes kommune krever gebyr for ulovlig bygging.

Kleive Betongbygg AS er ilagt et overtredelsesgebyr på 20.000 kroner. Bakgrunnen for gebyret er en oppføring av tomannsbolig i to etasjer uten at det var gitt nødvendig tillatelse etter plan- og bygningsloven.

Forhåndsvarsel

Areal og drift i Gjemnes kommune ga et forhåndsvarsel om at et gebyr kunne bli ilagt, og ga Kleive Betong anledning til å uttale seg på forhånd. Noen slik uttalelse har ikke bygningsmyndigheten i kommunen mottatt, og 22. mars ble derfor overtredelsesgebyret ilagt.

En etasje ble to

Kommunen oppdaget den ulovlige byggingen ved en besiktigelse av eiendommen 26. september i 2011. Da ble det konstatert at tomannsboligen som Stiftelsen Osmarka utleieboliger hadde fått oppført var tatt i bruk, og at den var oppført over to etasjer.

De godkjente tegningene fra november 2010 viste en tomannsbolig i én etasje med et samlet bruksareal på 220 kvadratmeter. Det var verken gitt midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest når besiktigelsen ble foretatt.

Forsettlig

Et slikt overtredelsesgebyr kan ilegges dersom overtredelsen er forsettlig eller uaktsom.

– Bygningsmyndigheten finner at overtredelsen i dette tilfellet er forsettlig, fordi Kleive Betongbygg AS ble tilskrevet 6.12.2011 hvor vi ba om at forholdene som ble konstatert ved besiktigelsen i september 2011 ble fulgt opp, skriver avdelingsleder Olav Inge Hoem i Gjemnes kommune.

Kleive Betongbygg kan påklage vedtaket i løpet av tre uker.

Kommentarer til denne saken