Gå til sidens hovedinnhold

Håper å starte Skorpa-utbygging til høsten

Artikkelen er over 7 år gammel

Må selge seks-sju tomter til for å komme i gang med bygging av infrastrukturen i den nye bydelen.

De som er først ute til å kjøpe boligtomt på Skorpa i Kristiansund, blir belønnet med 300.000 kroner.

- Vi ønsker å komme i gang med utbyggingen og synes det er på sin plass å gi en belønning til de som er først ute, sier Trude Larsen, daglig leder i Skorpa Eiendom AS. Oppstartskampanjen vil vare fram til 15. april.

Tomteprisen for de 28 første boenhetene, 19 eneboliger og fem tomannsboliger ligger på drøye 1,3 millioner kroner og ned til 1,2 millioner kroner. Kristiansund boligbyggelag (KBBL) har startet forhåndssalget, og har til nå blitt av med 13 tomter.

- Vi må nok selge seks-sju tomter til for å komme i gang med bygging av infrastrukturen, sier Larsen, som håper på oppstart allerede til høsten. Hun regner med en anleggsperiode på rundt et år.

Les også: Første Skorpa-tomt solgt

Les også: Skorpa-boliger ut for salg høsten 2013

Tunge investeringer

Investeringene til ny vei, to bruer og framføring av vann og avløp til den nye bydeler på Skorpa er beregnet å koste rundt 185 millioner kroner. I dette inngår også egne avtaler med Neas, Telenor og kabel-TV-selskap.

I utbyggingsavtalen med selskapet har Kristiansund kommune påtatt seg å dekke kostnadene med å rive brua over Dunkarsundet, men Skorpa Eiendom må betale for de to nye bruene som skal bygges, fra Goma til Meløya og fra Meløya til Skorpa.

Reguleringsplanen som ble vedtatt i 2012 tar høyde for 374 nye boenheter, 370 på Skorpa og fire på Meløya. Den nye bydelen på Skorpa skal bygges ut i tre etapper.

- Vi regner med å kunne bygge 40-45 boliger per år. Dermed kan byggeperioden vare fram til 2022, sier Larsen.

Les også: Vil ekspropriere grunn på Meløya

Les også: Ny bydel vokser fram i Dalabukta

Kjøpt i 2006

Skorpa er en øy i Kristiansund på nesten 700 mål, litt mindre enn Innlandet. Til nå er rundt 60 mål brukt til boligbygging, resten har vært avsatt til LNF-område.

I 2006 kjøpte Skorpa Eiendom LNF-området for 20,2 millioner kroner. Etter en del fram og tilbake ga et flertall i bystyret selskapet konsesjon for kjøp.

Formannskapet ga 18. mars i år grønt lys for ekspropriasjon av 5 mål til ny adkomstvei over Meløya. Vedtaket ble gjort med sju mot fire stemmer.

Kommentarer til denne saken