Gå til sidens hovedinnhold

Gjør din bolig bedre

Artikkelen er over 8 år gammel

Norske familier pusser opp for 25.000 kroner hvert i året. For å inspireres besøker vi boligmesser som aldri før.

Vårens største boligmesse åpner dørene på torsdag. I løpet av helgen kommer over 20.000 nordmenn til å legge turen til Exporama på Hellerudsletta utenfor Oslo for å få tips og inspirasjon.

Rundt 150 utstillere fra alle bransjer knyttet til bygg og bolig i bred forstand, står klare til å ta imot publikum.

Messen har navnet «Gjør din bolig bedre» og arrangeres i en rekke byer ver hele landet gjennom året, men den største versjonen av messen finner altså sted denne uka.

– Interessen blant publikum øker igjen. Det stod litt på stedet hvil i kjølvannet av den internasjonale finanskrisen, men det siste året har besøkstallene steget med rundt 10 prosent, sier Trond Sandgren, mediasjef i Compass Fairs AS, som står bak boligmessene.

– På Exporama-messen vil folk møte produsenter av hus, hytter og garasjer og få se det nyeste nye fra leverandører av bad, kjøkken, byggevarer, møbler og utstyr. Dette er stedet man bør være hvis bygging, oppussing eller fornyelse av interiøret står på planen i år.

De som skal gå løs på et rom som trenger oppgradering, kan studere de siste trendene innen maling og tapeter.

Alle som ønsker seg et hyggeligere og mer moderne uterom, kan la seg inspirere av vårens utemøbler, systemer for solskjerming og finesser som gjør livet i hagen eller på terrassen behagelig.

– På messeområdet blir det også en stor lekepark for barn, så hele familien kan trygt ta turen til Exporama, reklamerer Sandgren.

For besøkende med flaks kan dessuten messebesøket bli ekstra lønnsomt.

– Seks av utstillerne har gått sammen om en felles spørrekonkurranse. Blant dem som deltar i konkurransen, trekkes en vinner som får en premie på 150.000 kroner. Ved hver av de 20 boligmessene rundt om i landet, trekker vi også ut en delfinalist som til slutt er med i trekningen om et helt nytt hus, sier messegeneralen.

På Exporama er ellers mars toppmåneden for messer rettet mot bolig- og hytteinteresserte.

– Bare en uke etter «Gjør din bolig» bedre arrangerer vi Hyttelivmessen 2013. Erfaringsmessig vet vi at ganske mange gjerne vil ha med seg begge disse arrangementene, sier Thea Mostue Faleby, prosjektleder i Exporama. (ANB)