Gå til sidens hovedinnhold

Flyttet hjem for å bygge drømmehuset

Artikkelen er over 7 år gammel

Forlot karriere og livet i Oslo til fordel for et ombyggingsprosjekt i Kristiansund. Se bildeserie!

Familien Glærum Kristiansen stortrives i sitt nye hus, og viser stolt fram sitt nystilte drømmehjem. Bygget og planlagt fra grunnen av selv.

– Jeg er så heldig at bestekompisen min er arkitekt. Vi har hjulpet hverandre med tips mens vi har holdt på med hver våre drømmehusprosjekt, forteller Espen Kristiansen.

Han sa opp jobben for å bygge om huset til svigerfar, som nå er den lille familiens nye hjem.

– Vi har laget en generasjonsbolig. Svigerfar og kona bor i nybygget i enden, mens vi har overtatt huset og loftet, forteller Espen.

Tok nesten ett år

De møttes i Oslo hvor Kristin har jobbet som hovmester på Statholdergaarden, og Espen som snekker.

For fire år siden kom Sara til verden. Lengselen etter mer familie rundt ble større. Espen er oppvokst midt i Oslo, men så fort for seg hva han kunne få til med huset som sto disponibelt i Kristiansund.

Ombyggingsprosjektet har tatt nesten ett år.

– De siste to årene har vi bodd på loftet, det siste i støv og koas. Med hybelkomfyr på loftsgangen og tre-sammen på ett soverom. Men vi har hele tiden hatt målet i sikte, og veien dit har vært morsom, forteller Kristin.

Hun jobber til daglig som hovmester på Bryggekanten Brasserie & Bache Bar.

– Arbeidsfordelingen har vært tydelig hele veien. Jeg skulle prioritere å bygge hus og ta meg av Sara de kveldene Kristin var på jobb, og Kristin skulle holde orden på hjemmet, ta seg av interiøret og holde oss med inntekt. Det har fungert veldig godt for oss, forteller Espen.

Hjemmet deres er gjennomført til punkt og prikke. En blanding av rustikk, minimalisme, nytt og gammelt.

– Jeg har funnet mange gamle skatter oppe på gamle Dalen gård, som besteforeldrene mine hadde, forteller Kristin og viser fram flere gamle malerier og bilder.

Nå er det bare små detaljer som gjenstår, og litt ute rundt huset.

– Jeg skal ordne gjerde og litt forskjellig ute, men det er bare småtteri som gjenstår. Nå må jeg begynne å se meg om etter en jobb jeg også, forteller Espen.

Det er uvant litt uvant for dem å plutselig ha mer fritid, men de nyter det til det fulle.

– Vi er kjempefornøyde, sier de.

Kommentarer til denne saken