Gå til sidens hovedinnhold

Automatisk avlesning i 2018

Artikkelen er over 7 år gammel

Neas, Istad, Sunndal og åtte andre selskap samarbeider om prosjektet.

112.000 sluttkunder i Møre og Romsdal skal innen utgangen av 2018 ikke lenger behøve å lese av strømmåleren. Fra da skal informasjonen automatisk gå til nettselskapet.

De elleve nettselskapene Istad Nett, Nesset Kraft, Nordmøre Energiverk, Nordvest Nett, Rauma Energi, Sandøy Energi, Stranda Energi, Sunndal Energi, Sykkylven Energi, Tussa Nett og Ørskog Energi står bak selskapet Smarthub.

Selskapet ble etablert i 2012 for å eie og drifte IT-løsningene for automatisk innsamling av data fra de nye smarte strømmålerne for de 11 eierselskapene.

Les også: Historisk samarbeid for målere

Nå har de signerer en avtale med Enoro for levering av system for automatisk strømavlesning hos kundene innen 2018.

– Vi har samarbeidet i Møre og Romsdal for å gjøre dette mest mulig effektivt for både oss og våre kunder, sier Mona Thomassen, prosjektleder for smart strøm i Neas.

Skal informere godt

Thomassen mener dette kun er positivt for kundene. Smart strøm gir nye muligheter for å overvåke og styre strømforbruket, både for kundene og for hele kraftsystemet. Det gjør at man kan spare strøm og få en sikrere og mer fleksibel strømforsyning.

– Alle kundene blir godt informert i forkant. Vi kommer hjem til alle, det er ingen ting kundene må gjøre selv i forkant. Det viktigste for kunden er at de slipper å lese av strømmåleren sin i fremtiden, sier Thomassen.

Smart strøm er et system for toveiskommunikasjon som gjør det mulig for nettselskapene å måle kundenes strømforbruk automatisk. NVE (Norges vassdrags- og energidirektorat) har bestemt at alle strømkunder her i landet skal ha tatt i bruk de nye strømmålerne innen utgangen av 2019.

Kommentarer til denne saken