Edel Marie Hoel sin familie, venner, kjente og kjære var samlet til avskjed i Kirkelandet kapell 27. oktober. Sørgehøytideligheten tok til ved at organist Rune Tylden spilte «Vårsøg» før forsamlingen sang sammen «Den fyrste song eg høyra fekk».

I sin minnetale sa forrettende prest Lars-Ove Skaret blant annet at Edel Marie var født og oppvokst i Sagvågen på Ertvågøya. Etter skolegang på Husby jobbet hun bl.a. på kafé på kaia på Aure. Hennes far drev fraktebåt, og det gjorde også Godtfred Jarle, som ble hennes mann i 1960. Paret bodde først i loftsleilighet i Guttormsensgata, der de to første barna ble født. I 1966 flyttet de til Fløyveien der det etter hvert kom til fire barn til. Edel og Godtfred kjøpte seg hus på Storlandet i -87 og flyttet dit med de to yngste barna og bodde der noen år før de flyttet tilbake til byen og havnet til slutt på Nordvesten terrasse i slutten på 90-tallet og bodde der til han brått og uventet døde i 2008.

Edel har i tillegg til oppgaven og arbeidet i hjemmet arbeidet i butikk; Fokus dagligvare i byen og i Myra. Ellers strikket hun, sydde og lagde ting til julemesser for salg i tillegg til alt hun strikket, heklet og sydde til barna og etter hvert barnebarna.

Etter at mannen døde gikk Edel på med kraft og mot. Hun flyttet til hytta på hjemplassen i Sagvågen og bygde på hytta slik at det ble stor plass til å ta imot barn og barnebarn som ville komme på besøk. Hun elsket å holde på i hagen der hun lagde mange fine blomsterbed og anla grusganger imellom de. Edel tok opp igjen kontakten med venninner fra barne- og ungdomstiden og skapte mange hyggelige minner med de. Hun stortrivdes og hadde ofte besøk av familien.

Edel var så heldig å få 18 barnebarn og 12 oldebarn. Mormor/farmor/oldemor elsket dem alle, de var det viktigste for henne og hun var utrolig stolt av dem.

Edel og familien måtte i 2019 oppleve det tragiske å miste Bente Nina, det var tungt å bære for henne.

Edel var en svært snill, omsorgsfull, rettferdig, fornøyd og raus kvinne. Hun klagde aldri, men smilte og var blid.

Edel kom tilbake til byen for fire år siden. Etter hvert trengte hun mer hjelp og bodde på Rokilde der hun trivdes svært godt og ble godt tatt hånd om.

Edel sovnet stille inn med sine nærmeste rundt seg på Kringsjå Sykehjem 13. oktober der hun hadde bodd vel en måned. Edel sin tid i livet var nå kommet til sin ende og det er med sorg og savn dere tar et siste farvel, men det er også med mye takknemlighet for de gode ting dere har hatt sammen gjennom livet dere nå tar avskjed.

Prest Skaret leste så en hilsning fra svigerdatter Karin:

«Kjære svigermor. Du ble etter hvert som en mor for meg. I begravelsen til min mor holdt du rundt meg og sa «husk at du alltid kan komme til meg». Jeg elsket når vi dro inn til Sagvågen på besøk til deg. Der var det virkelig ro.

Etter du ble syk, ble det enda viktigere å dra innover. Koste meg når vi sammen stod og lagde opp middager som vi la i fryseren. Du var så glad og takknemlig. Jeg glemmer aldri da vi var på Strand på Aure og det kom ei dame og hun spurte om jeg var din datter. Du svarte nei hun er min svigerdatter, men jeg tenker på henne som en datter. De ordene glemmer jeg aldri.

Nå har hjertet ditt sluttet å slå, men du er godt gjemt i hjertet mitt. Ett lys har sluknet, men lyset ditt vil alltid brenne i hjertet mitt. Ditt smil er borte, men jeg smiler når jeg tenker på deg. Hvil i fred, min kjære svigermor, jeg var så uendelig glad i deg.»

Etter disse ordene ble de vakre blomsterhilsningene lest opp. Solist Torild Utby sang vakkert «Farvel kjære venn» før presten holdt andakt. De sørgende sang så «Navnet Jesus» i fellesskap. Deretter framførte solist Utby «Sov godt» akkompagnert av Tylden på orgel.

Båren ble ført ut av kapellet til tonene av «Ut mot havet». Ved graven ble «Så ta da mine hender» sunget.

Kistepynt fra Geir og Karin, Randi og Bjørn, Bente Nina+, Gunn Elin og Dagfinn, John Ronny, Laila og Lars Olav. Blomsterhjerte fra barnebarn. Blomsterhjerte fra oldebarn. Bårestykke fra Oddny og Per Inge med familie, Ellen Janne, Arve og Kjersti, Aina og Geir Olav. Bårestykke fra Arild og Grete, Synnøve og Kurt, Karin og Alf. Bårestykke fra Jan og Hallgjerd. Bårestykke fra Jan og Elise, Bjørn Wiggo med familie. Bårebukett fra Helga og Olaus, Peggy Ingunn og Karstein, Jarl og Øyvind.

Minnegave ble gitt til Bergtun Grendahus.

Fred over Edel Marie Hoel sitt minne.


Les dødsannonsene i TK her