Gå til sidens hovedinnhold

Dyrene tar ikke sommerferie

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Sommerferien er høytid for reportasjer om våre at flere av våre små dyrevenner har en tøff sommer. Denne uken besøkte jeg de dedikerte menneskene ved Dyrenes hus i Bergen. De frivillige i Dyrebeskyttelsen har på ingen måte tatt ferie og imponerer med deres omsorg for dem som trenger det.

Våre firbente venner fortjener å ha det bra hele året, dessverre har ikke alle det slik. Vi har kommet et stykke på vei hva gjelder dyrevelferd, men fremdeles mottar Dyrebeskyttelsen og andre mange dyr som folk ikke orker å ta vare på lenger når sommerferien kommer.

For mange har dyr blitt et bruk og kast-«produkt». Det er trist å se hvor få som tar dyrenes velferd på alvor.

Dumping av kjæledyr

Som dyrevenn og beboer i byen var det viktig for meg å se hva de gjorde her på dyrebeskyttelsen i Bergen og for å se hvor langt vi har kommet siden sist jeg var her. engasjementet til de frivillige er fremdeles rørende, men jeg er likevel dypt skuffet over hvor mange dyr som hadde behov for hjelpen deres.

Vi leser konstant om eksempler på dumping av kjæledyr, det er rett og slett hjerterått. Jeg er glad for at vi har fått dyrepolitiet på plass i mange fylker og snart hele landet, men det er enda ikke nok. Om noen kommer over dyr som har blitt dumpet i veikanten er det viktig at man hjelper dyret, men også anmelder saken.

Jeg er forundret over at ikke flere tar seg bryet av å kastere og chippe dyrene sine. Det er ikke særlig dyrt og man skulle tro det var naturlig når man påtok seg et slikt ansvar. Det er for meg klart at folket trenger en holdningsendring når det gjelder dyrehold. Derfor ønsker jeg en tydelig kampanje på ansvarlig dyrehold.

Husk at kjæledyrene våre trenger kjærlighet hele året.

Les også

Mediene må slutte å fremstille måker som «terrorister»

Les også

Slutt med å klage på måkene!

Les også

Dette skjer viss du gir brød til fuglane i Vanndamman

Les også

Reagerer kraftig på det som foregikk i barnehagen på Nordmøre

Kommentarer til denne saken