Du drømmer om å kjøpe bolig? Glem politikerne – de bryr seg ikke!

Artikkelforfatter

Artikkelforfatter Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Norge eier 77 % sin egen bolig, mens resten leier sitt husvære. Det er stort sett store økonomiske fordeler med å eie (skattefradrag, leieinntekter, fortjeneste ved salg, osv.).

Myndighetene skal nå stramme til slik at det skal bli enda vanskeligere å få seg et lån. For selv om du legger av penger til egenandel så er det et rotte-race grunnet konstant prisøkning på boliger. Derfor vil det bli med drømmen for svært mange.

Kommentator i Bergens Tidende, Anne Rokkan sier det så treffende (6.10.2020) at det er et paradoks at mange betaler mer i husleie enn det hadde kostet å eie en tilsvarende bolig – altså betjene et lån.

Ingen av de største politiske partiene vil våge å utfordre velgerne med for eksempel å fjerne rentefradraget. Det er som kjent valg neste år, så akkurat det er svært urealistisk.

I tillegg er yrkespolitikerne en egen støpning. De folkevalgte på Stortinget har så gode økonomiske betingelser at du på en fireårs-periode kan klare å spare opp egenandelen. Så er nå også boligpolitikk ganske trøtte saker å debattere – så hvorfor gidde bruke tid og energi på det når man heller kan messe om klima i alle varianter? Det er jo så trendy.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken