Nidaros: Politiadvokat Børge Enoksen opplyser til TV 2 at Millehaugen har fått en påtaleunnlatelse etter hendelsen.

Det var i juni i år at Millehaugen, som er dømt for blant annet to ulike drap, ble etterlyst etter at han ikke kom tilbake fra permisjon til Trondheim fengsel.

Politiet slo raskt såkalt riksalarm, og Millehaugen ble etterlyst både i Norge og utlandet. Politiet gikk ut med en rekke bilder og opplysninger i håp om å generere tips fra publikum. Det skulle vise seg å gi resultater.

Etter å ha vært på rømmen én uke, ble 53-åringen pågrepet av politiet i Østmarka i Oslo.

Grunnen til at det nå er besluttet at han slipper ytterligere straff, er at han allerede soner en forvaringsdom – den strengeste strafferettslige reaksjonen man kan få i Norge.

Drapsmann på rømmen: Her er han på Værnes

Flere permisjoner

Det var sjette gangen Millehaugen var på permisjon fra Trondheim fengsel da han i juni forsvant. De foregående permisjonene gikk normalt for seg som planlagt, i forbindelse med denne fengslingen.

Kriminalomsorgen har tidligere forsvart at Millehaugen fikk permisjon fra fengselet.

– Hovedutfordringen til Kriminalomsorgen er at vi skal legge til rette for at innsatte kan tilpasse seg et liv i frihet. I det ligger at permisjon er et viktig grep, har fungerende regiondirektør Tore Råen i Kriminalomsorgen tidligere sagt til NTB.

Fakta om dommene mot Stig Millehaugen

* Begikk ran mot flere postkontorer sommeren 1992 etter å først ha hadde rømt fra Berg kretsfengsel.

* Ble i 1993 dømt til 17 års fengsel for å ha skutt og drept en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel året før. Han tvang også en annen fengselsbetjent til å kjøre seg til Oslo. Dagen etter meldte han seg til politiet.

* I oktober 2000 stakk han av under permisjon og rømte sammen med kjæresten sin. Først åtte måneder senere ble han tatt.

* I 2012 ble han dømt til 21 års forvaring for drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed. En annen man ble dømt i samme sak for å ha bestilt drapet på gjenglederen.

* Har hatt flere permisjoner tidligere, hvor han har returnert til avtalt tid, ifølge forsvareren.

* Politiet etterlyste Millehaugen både i Norge og internasjonalt etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel fra permisjon til avtalt tid klokken 15 onsdag 8. juni. En uke senere ble han pågrepet.

(Kilder: NTB, NRK, VG)

Han pekte på at de aller fleste innsatte vil bli løslatt til slutt i Norge. Kriminalomsorgen anser det ikke som ønskelig at innsatte blir løslatt uten å ha fått prøve seg ute i samfunnet i kortere tidsrom først.

– Det anser vi som enda verre for samfunnssikkerheten, sa Råen til NTB den 2. juni.

Eks-superspaner har selv jaget Millehaugen: – Damer er spesielt viktig

Dømt for to drap

Millehaugen er av flere omtalt som en av Norges farligste menn. Han har sittet nærmest hele sitt voksne liv i fengsel.

I 1993 ble han dømt til 17 års fengsel for å ha skutt og drept en fengselsbetjent etter et rømningsforsøk fra varetekt i Sarpsborg i 1992. I tillegg er han dømt for biltyverier, innbrudd og væpnet ran. Også i 2000 stakk han av under permisjon og rømte sammen med kjæresten sin. Først åtte måneder senere ble han tatt.

I 2012 ble han dømt til 21 års forvaring med minstetid på ti år for å ha drept Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed – og det er denne forvaringsdommen han fortsatt soner.

Etter at han rømte og ble pågrepet i juni, ble Millehaugen flyttet fra Trondheim til Ullersmo fengsel.

Brita (42) opplevde skrekken på jobb. Nå snakker flere butikker ut om ugjerningene i bydelen: – Jeg ble slått i ansiktet

Et bygg fra Trondheim var nominert. Nå er Norges styggeste bygg kåret: – Et personlig sår i øyet

Da Ola tok telefonen, var plutselig José Mourinho i videosamtalen: – Når jeg ser tilbake på alt, er det litt vilt