Nidaros: Onsdag ettermiddag gikk alarmen da forvaringsdømte Stig Millehaugen ikke møtte opp ved Trondheim fengsel etter permisjon.

Trøndelag politidistrikt etterlyste Millehaugen onsdag ettermiddag og han er nå etterlyst internasjonalt.

I en pressemelding fra politiet kommer det fram at etterforskningen så langt tyder på at Millehaugen har reist med fly fra Værnes lufthavn til Oslo Lufthavn i 12-tiden onsdag formiddag, og videre tatt flytoget til Oslo Sentralstasjon.

– Det er flere funn som underbygger dette, uten at vi ønsker å gå i detaljer. Det er også viktig å understreke at vi fortsatt jobber ut fra flere hypoteser når det gjelder bevegelsene til den etterlyste, sier politiadvokat Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt i pressemeldingen.

Fakta om dommene mot Stig Millehaugen

* Begikk ran mot flere postkontorer sommeren 1992 etter å først ha hadde rømt fra Berg kretsfengsel.

* Ble i 1993 dømt til 17 års fengsel for å ha skutt og drept en fengselsbetjent i Sarpsborg fengsel året før. Han tvang også en annen fengselsbetjent til å kjøre seg til Oslo. Dagen etter meldte han seg til politiet.

* I oktober 2000 stakk han av under permisjon og rømte sammen med kjæresten sin. Først åtte måneder senere ble han tatt.

* I 2012 ble han dømt til 21 års forvaring for drapet på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed. En annen man ble dømt i samme sak for å ha bestilt drapet på gjenglederen.

* Har hatt flere permisjoner tidligere, hvor han har returnert til avtalt tid, ifølge forsvareren.

* Politiet etterlyste Millehaugen både i Norge og internasjonalt etter at han ikke kom tilbake til Trondheim fengsel fra permisjon til avtalt tid klokken 15 onsdag 8. juni. En uke senere ble han pågrepet.

(Kilder: NTB, NRK, VG)

Ransaket bopel i Viken

Trøndelag politidistrikt sendte ut riksvarsel onsdag ettermiddag og samarbeider tett med flere andre politidistrikt for å finne og pågripe Millehaugen.

Det ble tidlig torsdag gjennomført ransaking av en bopel tilhørende en bekjent av Millehaugen i Viken fylke, da politiet hadde opplysninger som ga grunn til å tro at han kunne oppholde seg der.

– Vi gjentar at vi ønsker tips fra publikum i saken og at ingen må foreta seg noe på egen hånd. Kontakt politiet hvis du gjort observasjoner som kan være av interesse, sier Bente Bøklepp i Trøndelag politidistrikt.

Dømt for en rekke alvorlige lovbrudd

Millehaugen beskrives som ca. 179 centimeter høy, noe kraftig bygd og er født i 1969.

Millehaugen er dømt for en rekke alvorlige lovbrudd, som væpnet ran og overlagt drap. Han ble i Borgarting lagmannsrett i 2012 dømt til 21 års forvaring med 10 års minstetid, for overlagt drap.

Tips politiet via nettsiden tips.politiet.no/trøndelag eller via telefon 7348 9400.