Tidens Kravs offisielle opplag ved årsskiftet er 12.385, viser ferske tall fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL). Det er omtrent som i fjor. Tallene avslører også at de store endringer i leservanene fortsetter.

Antallet helt digitale abonnenter økte siste år med 766 til 7.200, mens antallet lesere som er såkalte komplettkunder, altså med papiravis og full digital tilgang, har sunket tilsvarende.

– Spennende tid

– Vi holder stand, samtidig ser vi store endringer blant leserne. Denne utviklingen har pågått en stund og fortsetter, kanskje raskere enn ventet. Det er en spennende tid og vi er glade og takknemlige for fortsatt å være førstevalget for viktige nyheter fra vår region. Det inspirerer oss videre, sier redaktør Ole Knut Alnæs.

Han vil også gratulere resten av avisene i Møre og Romsdal med gode tall. Våre fire nærmeste aviser kan alle vise til en solid opplagsøkning fra 2021 til 2022. Totalt er avisopplaget i Møre og Romsdal over 101.000, fordelt på 19 titler.

Utviklingen blant abonnentene er stort sett lik i alle mediehusene: Mindre papir, mer digitalt.

I det store bildet konstaterer direktør Randi S. Øgrey i MBL at lokalavisene øker det heldigitale opplaget med 17,8 prosent mens den digitale veksten avtar for de nasjonale mediehusene.

Minus Møre

– De nasjonale mediehusene har lenge vært i verdenstoppen når det gjelder digital transformasjon, både i journalistikken og i utviklingen av gode digitale abonnementsløsninger. Nå ser vi samme positive utvikling hos lokalavisene som digitaliserer for fullt, det er gledelig, uttaler hun på MBLs nettside.

Totalopplaget for norske aviser går likevel tilbake med 0,5 prosent fra andre halvår 2021 til andre halvår 2022, for sammenliknbare titler. Det gir en negativ opplagsutvikling for første gang siden 2016.

I motsetning til i Møre og Romsdal.

Les også

Vi trenger lokalavisa – på papir