Jonas Gahr Støre og hans regjering har sørget for at Taliban føler seg anerkjent.

Først har Taliban jaget de vantro styrkene ut av Afghanistan med halene mellom bena i vilt kaos – nå har de blitt invitert på første klasse med privatjet til Norge, blitt installert på Soria Moria med flott utsikt over Oslo og får opptre ved intervju av journalister – slik at hele verden ser hvor betydningsfulle og selvsikre de er.

Hele greia med reise, opphold og vakter vil beløpe seg på rundt regnet 7 millioner norske kroner!

Norske politikere i regjering og på Stortinget har ennå ikke forstått hva islam er, de vil heller ikke forstå, kan det synes som.

Taliban tar dialog som et klart svakhetstegn fra alle som de nå møter i Oslo – og nå er de ute etter penger til seg selv.

Den som tror at Taliban vil innføre noe som strir imot deres religionslov sharia, der kvinneundertrykkelse er et meget viktig punkt, må være like godtroende som Dialogue-Jonas ser ut til å være.

Norsk bistandspolitikk har vært en gudegave for FN (ikke rart at generalsekretæren mente at Norge gjorde rett i å invitere Taliban) og alle despoter i verden.

For hva er «oppskriften» på å få bistand, jo at befolkningen i et land sulter og fryser, da er NGOene på plass med en gang (nå var det Røde Kors) og utøver press for at det skal ytes vestlig bistand.

Imens kan despoter lene seg tilbake og korrupsjonen vil sørge for at de tjener godt og ikke minst, i visshet om at dette scenarioet vil gjenta seg med mer eller mindre jevne mellomrom.

Norge bruker årlig rundt 40 milliarder på bistandsbudsjettet uten at det kan vises til resultater, noe også Riksrevisjonen har kritisert.

Selv om det i de fleste land der norske fredsmeglere har opptrådt, har vært fiaskoer, nevner noen som Sri Lanka og Sudan - så har ikke dette fått norske myndigheter til å revurdere sin betydning i fredsprosesser - mulig dette kan komme av at det er Norge som deler ut Nobels Fredspris.

Så mens uhelbredelige kreftpasienter ikke får livsforlengende medisiner og norske strømkunder strir med høye strømregninger, så kastes millioner av norske skattebetaleres penger på Taliban-terrorister, som samtidig nå har fått sin anerkjennelse her i Norge, takket være dialogens mester, statsminister Jonas Gahr Støre.

Hva med de pårørende etter de norske soldatene som mistet livet i kamp mot Taliban?

Disse ble ikke engang orientert om at Taliban skulle komme, før media opplyste om det.