I videovinduet over kan du se pressekonferansen med Jonas Gahr Støre (Ap) og Trygve Slagsvold Vedum (Sp) direkte fra klokken 14.

Det har vært få lekkasjer om plattformen til den påtroppende regjeringen. Dette er fakta så langt.

* Det blir halv pris på ferjebilletter og gratis ferje på strekninger med under 100.000 passasjerer ( VG ).

* Ap og Sp er enige om en opptrappingsplan som skal styrke tilbudene for psykisk helse både i kommunene og på sykehusene, men en særlig satsing på barne- og ungdomspsykiatri ( NTB ).

* Statlige etater skal ikke lenger få benytte PR-byråer. Staten skal kutte i konsulentbruk ved å utvide egen kompetanse og statlige virksomheters kjøp av tjenester skal kraftig reduseres. Utover informasjons- og holdningskampanjer skal slike tjenester som hovedregel ikke benyttes ( VG ).

* Ap og Sp er enige om å gi full momskompensasjon til frivilligheten. Dermed blir det mer penger i kassen til over 20.000 organisasjoner ( NTB ).

* Kravet om at studenter må ha minst karakteren fire i matematikk for å komme inn på lærerutdanningen skal bort. De vil også omgjøre den såkalte «avskiltingen» av lærere utdannet før 2014 ( NRK ).

* Partiene varsler en mer aktiv stat i næringspolitikken og strengere klima- og kvalitetskrav i anbud og offentlige innkjøp ( NTB ).

* Arbeidsgivere vil måtte dokumentere behovet for en deltidsstilling framfor heltid, og muligheten til å ansette midlertidig blir strammet inn ( FriFagbevegelse ).

* Den lille bygda Nesna på Helgelandskysten skal igjen få et høyskoletilbud, ifølge regjeringsplattformen som skal legges fram onsdag ( Aftenposten ).