Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 3. juni.

353 nye koronasmittede registrert siste døgn – 128 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 353 koronasmittede personer i Norge. Det er 146 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 323 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 481, så smittetrenden er fallende.

I Oslo ble det registrert 128 nye koronasmittede siste døgn. De aller fleste smittede bor på vestkanten og 38 er hjemmehørende i Vestre Aker bydel.

23 sivile drept av amerikanske styrker i 2020

Amerikanske soldater var ansvarlige for 23 utilsiktede drap på sivile i krigssoner i fjor, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet i en rapport.

Tallet inkluderte sivile drept i operasjoner i Irak, Afghanistan, Somalia, Jemen og Nigeria, ifølge Pentagon-rapporten. Organisasjonen Airwars mener derimot tallet minst er 102.

Undersøkelse: Barns svømmeferdigheter på bunnivå

Bare fire av ti 10-åringer tror de klarer å svømme 200 meter. Dette er det dårligste resultatet siden 2003, viser en fersk undersøkelse. Det viser en undersøkelse Ipsos har gjort på oppdrag fra Norges Svømmeforbund og Redningsselskapet.

Hele 41 prosent av de spurte 10-åringene sier de ikke kan svømme 200 meter. 28 prosent svarer «vet ikke» på spørsmålet.

Opposisjonsleder i Nicaragua i husarrest

Cristiana Chamorro, en sentral skikkelse i opposisjonen i Nicaragua og en mulig utfordrer til president Daniel Ortega i valget i november, er satt i husarrest anklaget for hvitvasking.

Politiet troppet mannsterkt opp da de gjennomsøkte Chamorros hjem i hovedstaden onsdag lokal tid. Ransakingen skjedde 15 minutter før Chamorro hadde planlagt å holde en pressekonferanse. Der var det ventet at hun kunngjøre sitt kandidatur.

Professor: Unio får neppe mer ved å streike

Hvis de streikende i Unio får mer, må hele oppgjøret starte på nytt, tror økonomiprofessor Steinar Holden

– Hvis KS gir mer til Unio enn til de andre, må hele lønnsoppgjøret i kommunesektoren tas på nytt. Derfor tror jeg det er veldig lite sannsynlig at Unio får mer, sier han.

Rammen i kommuneoppgjøret ble 2,8 prosent slik det ble i industrien.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken