Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 23. mai.

Italia vant Eurovision – Norge på 18. plass

Italia, representert ved rockebandet Måneskin, gikk seirende ut av årets Eurovision Song Contest. Norge og Tix endte på 18. plass. – Nei, nei, nei, jeg er ikke skuffet, sa Tix i en kommentar på NRK da resultatet var klart.

Den italienske vinnerlåten heter «Zitti e buoni», eller «Hold kjeft og oppfør deg». Vokalist Damiano David siterte Neil Young i sin særdeles korte takketale: – Rock and roll never dies!

452 nye koronasmittede registrert siste døgn – 65 i Oslo

Det siste døgnet er det registrert 452 koronasmittede personer i Norge. Det er 140 flere enn samme dag i forrige uke. 65 av de smittede ble registrert i Oslo.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 415 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 416.

21 ultraløpere døde i ekstremvær i Kina

Deltakere i et 100 kilometer langt ultraløp i fjellheimen nordvest i Kina ble truffet av ekstremvær. I alt 21 døde i uværet, ifølge lokale myndigheter.

Løperne ble truffet av regn, hagl og kraftig vind 20–30 kilometer ut i løypa nær byen Baiyin i Gansu-provinsen. Mange av deltakerne ble stående fast i bratt og ulendt terreng, men 151 av dem ble reddet trygt ned fra fjellet.

Millionby evakueres etter vulkanutbrudd i Kongo

Vulkanen Nyiragongo øst i Kongo våknet til live lørdag og spyr ut aske og glødende lava. Innbygger i byen Goma, som har om lag to millioner innbyggere, evakueres.

Lavastrømmen har nådd flyplassen i byen og det er ventet at den når kysten av innsjøen Kivu. Det er så langt ikke meldt om omkomne eller skadde, men den glødende lavaen strømmer også inn i boligområder og har slukt flere hus.

Kvinne pågrepet etter knivstikking på Dombås

En kvinne i 20-årene er pågrepet mistenkt for å ha stukket en mann med kniv inne på en bensinstasjon på Dombås natt til søndag. Politiet fikk melding om hendelsen klokken 2.34.

Knivofferet, en polsk mann i 30-årene, er fløyet til sykehus og tilstanden hans er stabil. Den mistenkte kvinnen ble pågrepet en times tid senere på en adresse i nærheten. Politiet kjenner ikke til om det er noen relasjon mellom de involverte i saken.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken