Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

Kina har passert 1,4 milliarder innbyggere

En ny folketelling i Kina viser at landet har 1,411 milliarder innbyggere. Det er kinesiske myndigheter som i dag har offentliggjort resultatet fra tellingen, som ble gjennomført i fjor.

Kina foretar folketellinger hvert tiende år. Landets innbyggertall har steget med drøyt 5 prosent siden forrige telling, i alt 72 millioner mennesker.

Pfizer-vaksinen godkjent for barn i USA

Det amerikanske legemiddelverket (FDA) har gitt nødgodkjenning for bruk av Pfizer-vaksinen på barn ned til tolv år. EU vurderer om det skal følge etter.

Etter at FDA har gitt tommelen opp, må USAs smittevernbyrå (CDC) også godkjenne den, noe som er ventet å ta et par dager. Tidligere har bare barn fra 16 år og eldre blitt vaksinert.

Forsinkelser for Novavax-vaksinen

Det amerikanske legemiddelselskapet Novavax har utsatt planene for å søke godkjenning for koronavaksinen sin til tredje kvartal.

Kunngjøringen kommer under en uke etter at det globale vaksineprogrammet Covax inngikk avtale om kjøp av 350 millioner doser av koronavaksinen.

Folk bes holde seg unna rast stillas

Stillaset som ble tatt av vinden på Fantoft i Bergen i går kveld, er sikret slik at det ikke raser mer, men fortsatt kan ikke folk bevege seg fritt i området.

Politiet ber folk om å ikke ferdes i området ved Armauer Hansens vei 11 og 13 inntil opprydningen er ferdig.

Flere hundre sauer reddet fra brann

To lam ble lettere skadd, men alle dyrene ble evakuert da det brøt ut brann en driftsbygning med rundt 250 sauer på Sandsøya i Harstad kommune.

Halv ett i natt kunne Troms politidistrikt melde at brannen var slukket.

579 nye koronasmittede registrert

Det siste døgnet er det registrert 579 koronasmittede i Norge. Det er 96 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 438 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 398, så trenden er stigende.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken