Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natten.

309 nye koronasmittede

Det siste døgnet er det registrert 309 koronasmittede i Norge. Det er 99 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 424 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 408, så trenden er stigende.

Porsgrunn ber om flere koronavaksiner

I helgen er det registrert mange nye koronatilfeller i gamle Telemark fylke. Porsgrunn kommune ber nå staten om flere vaksiner.

I går meldte Porsgrunn om fire nye smittetilfeller, mens tallet døgnet før var 30. Samtidig minner kommunen i en pressemelding om at det kommer få prøvesvar på søndager.

FN bekymret for uroen i Jerusalem

FN-sjef António Guterres sier han er dypt bekymret for situasjonen i Jerusalem, hvor det de siste dagene har vært stadig økende uro. Han oppfordrer Israel til å få ned spenningsnivået.

– Israelske myndigheter må utvise maksimal tilbakeholdenhet og respektere retten til å holde fredelige forsamlinger, sier han.

Vaksineskepsis i Hongkong

I Hongkong er det blant mange en stor misnøye mot myndighetene i kjølvannet av de mange demonstrasjonene de siste årene. Mange innbyggere nekter å ta vaksinen fordi de ikke stoler på myndighetene, ifølge Bloomberg.

– Jeg vil ikke ta vaksinen, fordi jeg og mine venner ikke vil følge noen instruksjoner eller anbefalinger fra regjeringen, sier en 16 år gammel student til Bloomberg.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken