Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 20. april

518 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 518 koronasmittede i Norge. Det er 19 færre enn snittet de siste sju dagene og 199 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden.

I Oslo er der registrert 166 nye koronasmittede siste døgn. Det er fire over snittet de sju foregående dagene.

Tidligere visepresident Walter Mondale er død

Tidligere visepresident under Jimmy Carter, Walter Mondale, er død, 93 år gammel. Han døde i sin hjemby Minneapolis mandag.

Mondale, som var av norsk avstamning, var senator for Minnesota før han ble valgt til visepresident fra 1977 til Carter tapte valget mot Ronald Reagan fire år senere. Han stilte selv som Demokratenes presidentkandidat mot Reagan i 1984, men tapte.

Armin Laschet blir CDU og CSUs statsministerkandidat

Sentralstyret i Angela Merkels CDU ga natt til tirsdag klar støtte til Armin Laschet som statsminister. Dermed blir han de konservatives kandidat til å etterfølge Merkel ved valget i september.

Etter seks timers debatt stemte 31 av sentralstyrets 46 medlemmer for CDU-leder Laschet som statsministerkandidat, mens ni ville ha CSUs Markus Söder.

To personer reddet etter at båt sank ved Karmøy

To personer ble natt til tirsdag hentet opp av sjøen mellom Karmøy og Vestre Bokn i Rogaland etter at båten de var om bord i, sank.

De to ble plukket opp av en losbåt. De var nedkjølt etter forliset og er sendt til Haugesund sykehus for behandling.

Mol og Sørum klare for finale i Cancún

Anders Mol og Christian Sørum er klare for finale i verdensserieturneringen i sandvolleyball i mexicanske Cancún etter 2-1-seier over Perusic/Schweiner tirsdag.

Nordmennene tapte første sett mot tsjekkerne med 14-21, men slo deretter tilbake med å vinne de to neste med henholdsvis 21–14 og 15–9.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken