Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 22. februar.

Boeing 777 settes på bakken

Amerikanske luftfartsmyndigheter (FAA) varsler umiddelbare undersøkelser av flytypen Boeing 777 etter at et fly nødlandet i Denver med store motorproblemer.

FAA mener det er grunn til å undersøke motorens blader nærmere, og flyprodusenten Boeing anbefaler at alle 69 flyene av denne typen settet på bakken. Det har både flyselskapet i USA og Japan gjort.

USA lover å slå hardt ned på militærjuntaen i Myanmar

Utenriksminister Antony Blinken sier USA skal gripe effektivt inn overfor militærjuntaen i Myanmar etter at to demonstranter ble skutt og drept i helgen.

– USA vil fortsette å slå hardt ned på dem som utøver vold mot folket i Myanmar som krever at den demokratisk valgte regjeringen blir gjeninnsatt, skriver Blinken på Twitter.

Strømregningen fryses etter prissjokk i Texas

Delstatsmyndighetene i Texas har midlertidig forbudt kraftselskapene i å fakturere kunder eller koble dem fra nettet på grunn av manglende betaling, skriver Reuters.

Den uvante vinterkulden i Texas førte til astronomiske regninger fordi spotprisen steg til himmels da kraftverk var nede.

217 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 217 koronasmittede i Norge. Det er ni flere enn dagen før og 108 flere enn samme dag i forrige uke.

Ved midnatt natt til mandag er det registrert 68.532 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

De siste sju dagene er det registrert til sammen 2.031 nye smittetilfeller i Norge. 3,6 millioner koronatester er til nå utført i landet.

Hovland med solid avslutning i California

Golfproffen Viktor Hovland var i angrepsposisjon foran avslutningen av PGA-turneringen i California, og han klatret til delt 5.-plass med en sterk 67-runde.

Nordmannen delte 5.-plassen med spanske Jon Rahm og engelske Matthew Fitzpatrick. De var de beste europeerne i turneringen.

Plasseringen gjør at Hovland henger med helt i tetsjiktet på PGA-tourens poengliste. Han klatret ett trinn til 4.-plass, snaut 250 poeng bak ledende Patrick Cantlay.

Kommentarer til denne saken