Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 10. februar.

Fem norske filmer på Oscar-kortliste

Dokumentarfilmene «Kunstneren og tyven» og «Gunda», dramaet «Håp», kortdokumentaren «Do not split» og kortfilmen «Sparkekoret» er alle videre på kortlisten til å bli Oscar-nominert.

De to norske dokumentarene med blant de 15 dokumentarfilmene som kjemper om de fem plassene på den endelige nominasjonslisten. Filmen «Håp» er en av 15 filmer som konkurrerer om å komme på listen over beste fremmedspråklige film.

Færre nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 220 koronasmittede i Norge. Det er 126 færre enn dagen før og 71 færre enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det registrert til sammen 1.785 nye smittetilfeller i Norge. I alt har 174.107 personer fått den første dosen av koronavaksinen, og 46.668 personer har fått den andre dosen.

Følg utviklingen på Nordmøre her.

Ingen Syria-enighet i Sikkerhetsrådet

Sikkerhetsrådet ble ikke enig om en felles erklæring om Syria, trass oppfordringen fra FNs spesialutsending om å sette i gang den fastlåste fredsprosessen.

Russland, Syrias viktigste allierte, blokkerte gjentatte ganger forhandlinger om saken, opplyser diplomater til nyhetsbyrået AFP. Russiske myndigheter har ikke svart på forespørselen om å kommentere hvorfor.

En død og fire skadd i skyting ved klinikk i USA

En 67 år gammel mann er pågrepet etter at han begynte å skyte mot en helseklinikk i byen Buffalo i Minnesota i USA tirsdag. En person er død av skuddskader.

I alt fem personer ble truffet av skuddene og en av dem døde tirsdag kveld, opplyser en talsperson for sykehuset. Tilstanden til tre av de skadde er kritisk, mens den fjerde er utskrevet.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken