Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 28. januar.

USAs nye utenriksminister sier Iran-avtale tar tid

På sin første dag som utenriksminister signaliserte Antony Blinken at USA vil gjenoppta atomavtalen med Iran, men at det er en lang vei fram dit.

Blinken bekreftet president Joe Bidens vilje til å signere avtalen som hans forgjenger forkastet. Den nye utenriksministeren gjør det samtidig klart at USA ikke kommer til å ta første skritt, slik Iran vil. Men dersom Iran oppfyller kravene i avtalen fra 2015 vil USA gjøre det samme, sier Blinken.

New Zealand best i koronakåring

Brasils håndtering av koronapandemien er rangert som den dårligste i verden, mens New Zealand er på topp i en kåringen gjort at Australias ledende tankesmie.

Lowy Institute i Sydney har vurdert nærmere hundre land etter seks kriterier, som blant annet bekreftede tilfeller, dødstall og testing. New Zealand, har klart seg best etterfulgt av Vietnam, Taiwan, Thailand, Kypros, Rwanda, Island, Australia, Latvia og Sri Lanka. På bunnen av lista ligger Brasil, tett fulgt av Mexico, Colombia, Iran og USA.

367 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 367 koronasmittede i Norge. Det er 88 flere enn dagen før og 64 færre enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til torsdag registrert 61.961 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Bernie Sanders-produkter solgt for 1,8 millioner dollar

Bildet av Sanders i en praktisk vinterjakke og med fargerike strikkevotter blant de ellers frakk- og kåpekledde politikerne foran Kongressen, gikk viralt og er blitt klippet inn i tallrike bilder, kunstverk og videoer over hele verden.

Den 79 år gamle senatoren fra Vermont har utnyttet populariteten til å selge Bernie-produkter, og de siste fem dagene har han solgt produkter for 1,8 millioner dollar, tilsvarende 15,4 millioner norske kroner. Pengene går til veldedige formål.

Kontroll på brann i bolig i Lunde

Et bolighus står i brann i Lunde i Nome kommune i Vestfold og Telemark. Det er usikkert om det er folk i huset, og det er mye røyk i området.

Brannmannskapene har ved 5-tiden kontroll på brannen, og ifølge politiet er det usikkert om det befinner seg personer i huset, men i utgangspunktet skal det ikke være det.

Kommentarer til denne saken