Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til 30. desember.

693 nye koronasmittede siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 693 koronasmittede i Norge. Det er 167 flere enn dagen før og 97 flere enn samme dag i forrige uke. Det er det høyeste antall nye smittetilfeller siden 20. november.

I alt var det ved midnatt natt til onsdag registrert 48.278 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

McConnell ber Senatet overkjøre Trumps veto mot forsvarsbudsjettet

Republikanernes mektige leder i Senatet, Mitch McConnell, trosser president Donald Trump og ber Senatet overkjøre hans veto mot forsvarsbudsjettet.

Representantenes hus stemte mandag for å overkjøre vetoet, med støtte fra over halvparten av republikanernes kongressmedlemmer, og onsdag blir det opp til Senatet å sørge for at forsvarsbudsjettet på 740 milliarder dollar blir vedtatt til tross for Trumps veto.

Over en halv million koronadøde i Latin-Amerika

Latin-Amerika og Karibia passerte tirsdag en halv million dødsfall fra koronaviruset. Europa er den eneste andre regionen som har passert 500.000 dødsfall.

I de 29 landene i regionen har 500.800 dødd, langt over halvparten bare i Brasil og Mexico, med henholdsvis 192.000 og 120.000. Argentina ble tirsdag det fjerde landet i Latin-Amerika som starter vaksinering etter Mexico, Chile og Costa Rica.

Ti Hongkong-aktivister dømt i Kina

Ti demokratiaktivister fra Hongkong ble onsdag dømt til opp til tre års fengsel i Kina for å ha forsøkt å rømme til Taiwan.

Tang Kai-yin ble dømt til tre års fengsel og Quinn Moon ble dømt til to år for å ha organisert en ulovlig grensekryssing. De øvrige åtte fikk sju måneder, mens to tenåringer blant de tolv som ble pågrepet, ble sendt tilbake til Hongkong.

Bil havnet på taket i Verdal

En personbil med tre personer havnet natt til onsdag på taket på fylkesvei 72 ved Nes i Verdal kommune. Bilen kjørte ut av veien etter en unnamanøver for en elg.

Alle de tre involverte kjøres til legevakta. Skadeomfanget er uvisst, men alle tre er ved bevissthet.

Kommentarer til denne saken