Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er noen av nattens nyheter.

Ekspertpanel ga grønt lys for Pfizer-godkjenning i USA

Et ekspertpanel i mat- og legemiddeltilsynet FDA anbefaler at koronavaksinen til Pfizer og Biontech får nødgodkjennelse i USA. Anbefalingen ventes å bli fulgt.

Panelet består av spesialister på vaksineutvikling, smittsomme sykdommer og medisinsk statistikk. Møtet i panelet er siste skritt før utsendelsen av millioner av doser av vaksinen kan starte i USA.

Time kåret Joe Biden og Kamala Harris til årets person

USAs påtroppende president Joe Biden og påtroppende visepresident Kamala Harris er sammen kåret til årets person av magasinet Time.

Time kunngjorde kåringen torsdag. Ifølge sjefredaktør Edward Felsenthal utnevnes de to fordi de viser at «empatiens kraft er større enn raseriet som deler oss».

Mann knivstukket i leilighet i Oslo

En mann ble natt til fredag knivstukket i en leilighet i Parkveien i Oslo. En kvinne som befant seg i leiligheten er pågrepet som mistenkt. Politiet fikk beskjed om hendelsen klokken 00.45. Mannen er kjørt til legevakten med alvorlige, men ikke livstruende skader.

Den skadde mannen i midten av 30-årene. Den mistenkte kvinnen er i slutten av 30-årene og er kjørt til arresten.

Verdens CO2-utslipp minket med 7 prosent

Nedstengninger og reiserestriksjoner førte til at verdens CO2-utslipp falt med 7 prosent i 2020, ifølge nye beregninger.

Den estimerte nedgangen på 2,4 milliarder tonn sammenlignet med i fjor, er betydelig større enn tidligere nedganger, som for eksempel 0,9 milliarder tonn mot slutten av andre verdenskrig eller 0,5 milliarder tonn under finanskrisen i 2009.

501 nye koronasmittede siste døgn – 99 flere enn for en uke siden

Det siste døgnet er det registrert 501 koronasmittede i Norge. Det er 142 flere enn dagen før og 99 flere enn samme dag i forrige uke.

I alt var det ved midnatt natt til fredag registrert 40.023 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

EU-lederne går inn for nye sanksjoner mot Tyrkia

EU-landenes ledere vil legge flere navn til sanksjonslisten mot Tyrkia for leteboring i farvann Hellas og Kypros regner som sine.

Den omstridte leteboringen øst i Middelhavet, som EU mener er ulovlig, har vært en stein i skoen for unionen i lang tid. I høst truet uenighet om sanksjonene med å sette en stopper for sanksjoner mot Hviterussland.

Kommentarer til denne saken