Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til mandag 5. oktober.

Oljestreiken trappes opp

Det var ingen bevegelse mellom partene i oljestreiken søndag kveld. Streiken trappes dermed opp, og fra midnatt gikk ytterligere 126 medlemmer av arbeidstakerorganisasjonen Lederne ut i streik. Fra før er 43 medlemmer tatt ut i streik.

Trump tok en runde for å hilse tilhengere

President Donald Trump er tilbake på sykehuset etter å ha tatt en runde ut for å hilse på tilhengere som hadde samlet seg utenfor.

Trump ble observert i en av Det hvite hus' pansrede SUV-er mens han ikledd munnbind vinket til tilhengerne. Men stuntet ble krast kritisert av andre som mente det var grovt uansvarlig.

95 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det var ved midnatt registrert 14.456 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 95 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 173 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

New York må stenge delvis ned igjen

Ordføreren i New York vil stenge skoler og restauranter i ni nabolag i storbyen på grunn av en kraftig økning av koronasmitten.

Ordfører Bill de Blasio sier han har bedt delstatsmyndighetene om tillatelse til nedstengningen, blant annet i Brooklyn og Queens, der det bor mange ortodokse jøder, fra onsdag.

Ventura endte på sjetteplass i PGA-turnering i USA

Kristoffer Ventura falt noe av på den siste dagen av Sanderson Farms Championship. Før den avsluttende dagen lå han på fjerdeplass, men endte på sjette.

Han endte 14 slag under par etter å ha brukt henholdsvis 67, 68, 68 og 71 slag på de fire rundene. Ifølge VG kunne nordmannen innkassere 1,9 millioner kroner for sjetteplassen.

Kommentarer til denne saken