Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 10. september.

Flere døde i skogbrannen i California

Tre personer har omkommet i de voldsomme skogbrannene nord i California og flere tusen er tvunget til å forlate hjemmene sine, opplyser myndighetene.

Også i nabostaten Oregon herjer brannene. Her er hundrevis av boliger ødelagt, og guvernør Kate Brown frykter brannene kan være de verste i delstatens historie når det kommer til tap av liv og eiendom.

Mer enn 900.000 koronadødsfall globalt

Tallet på koronarelaterte dødsfall i verden har passert 900.000 siden viruset første gang ble oppdaget i Kina i desember.

Det er USA som står for den største andelen med 195.040 registrerte dødsfall knyttet til koronapandemien. Deretter følger Brasil med 128.539, India med 75.091, Mexico med 68.484 og Storbritannia med 41.594, viser oversikten til Worldometers.

123 nye koronasmittede i Norge siste døgn

Det var ved midnatt registrert 11.746 koronasmittede personer her i landet, viser foreløpige tall. Det er en økning på 123 meldte tilfeller siste døgn.

De siste to dagene er økningen på 225 meldte tilfeller, ifølge tallene fra det nasjonale meldesystemet for smittsomme sykdommer (MSIS).

Biden sier Trump løy om koronaviruset

Demokratenes presidentkandidaten Joe Biden sier president Donald bevisst løy om koronaviruset. Trump visste hvor dødelig det var, hevder Biden, som kaller fortielsen en «pliktforsømmelse» og «skam».

I en ny bok fra gravejournalisten Bob Woodward kommer det fram at Trump bevisst dysset ned hvor farlig koronaviruset var.

Båtbranner i Sør-Norge

En person fikk brannskader på hendene etter brann i en båt som ligger til kai ved Torød i Færder kommune. Skadeomfanget er ukjent.

I Nordfjorden utenfor Risør i Agder måtte en mann måtte hoppe i sjøen da båten hans begynt å brenne sent onsdag kveld. Han ble kjørt til sykehus og skal ha vært nedkjølt.

Kommentarer til denne saken