Redningsaksjon i Finnmark etter at elvebåt kantret

Politiet i Finnmark har satt i gang en redningsaksjon etter at det ble funnet en kantret elvebåt på grenseelva Anarjokka i natt til mandag. En mann i 60-årene er savnet.

– Det var to personer om bord i båten. En av dem har kommet seg i land. Den andre ble med båten nedover elva. Men båten er funnet tom, forteller operasjonsleder Torfinn Halvari i Finnmark politidistrikt til NTB.

Meldinger om nye massedrap i Darfur

Mer enn 60 sivile er drept i nye voldshandlinger vest i Darfur i Sudan, melder FN. Angrepet kommer to dager etter at bønder ble drept på vei fra åkrene sine.

Om lag 500 væpnede menn angrep byen Masteri i Darfur på lørdag, ifølge FNs nødhjelpskontor OCHA.

USA har forlatt konsulatet i Chengdu

Tidlig mandag morgen lokal tid ble flagget ved det amerikanske konsulatet i Chengdu i Kina er firet, ifølge kinesiske medier. Konsulatet er beordret stengt som et svar på at USA har beordret det kinesiske konsulatet i Houston stengt.

Konsulatet ble på formiddagen stengt, før kinesiske myndigheter tok seg inn gjennom hovedinngangen og tok kontroll over bygget.

Seks nye koronatilfeller i Norge

Det var registrert 9.117 tilfeller av koronasmitte i Norge ved midnatt natt til mandag, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

Dette er en økning på seks tilfeller siste døgn. De siste to dagene er økningen på 25 tilfeller.

Ny smitterekord i Australia

Det siste døgnet er blitt registrert 532 nye smittetilfeller og 6 dødsfall knyttet til det seneste koronautbruddet i delstaten Victoria i Australia.

Det er det høyeste antallet nye smittede som er registrert i delstaten på et døgn siden koronapandemien ble erklært i begynnelsen av mars.