Dette skjedde i natt

Store mengder av plastpellets er oppdaget flere steder langs Oslofjorden

Store mengder av plastpellets er oppdaget flere steder langs Oslofjorden Foto:

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til torsdag 30. april.

DEL

Skade på konteiner trolig årsak til plastutslippet

Forskningsselskapet Norner mener plastutslippet flere steder langs Oslofjorden fra 16. mars stammer fra en konteiner skadd på sjøen utenfor Rogaland natt til 23. februar.

Det aktuelle skipet konteineren var om bord på, var lastet med blant annet 26 tonn polypropen og skulle fra Rotterdam i Nederland til Tananger i Rogaland. Norner har på oppdrag fra Oslofjordens Friluftsråd (OF) analysert plastpelletene som ble funnet først 16. mars ved Hankø, og deretter flere steder langs Oslofjorden.

Trump vil ha rask godkjenning av Remdesivir

USAs medisinadministrasjon FDA må jobbe på spreng mot en mulig godkjennelse av legemiddelet Remdesivir som behandling mot koronaviruset, sier president Trump, melder Reuters.

Ordren kommer etter at doktor Anthony Fauci, USAs fremste smittevernekspert, onsdag sa at legemiddelet har god effekt mot covid-19.

NHO: Mindre frykt for konkurs blant bedrifter

For en måned siden fryktet 32 prosent av bedriftene i landet konkurs. Nå er andelen som frykter at de går dukken 19 prosent. Det viser tall fra NHOs undersøkelser 27. mars og nå sist i april, gjengitt i Trønder-Avisa.

Noen steder er bekymringene for full kollaps større, og frykten er størst på Svalbard og i Oslo, der henholdsvis 40 og 23 prosent av bedriftseierne sier de er redd de vil gå konkurs.

Person funnet død etter at Nato-helikopter styrtet

En person er funnet død sammen med vrakrester fra et Nato-helikopter som styrtet i havområdet mellom Hellas og Italia onsdag, ifølge greske ERT.

Helikopteret opererte fra en canadisk fregatt og skal ha hatt opptil seks personer om bord. Det deltok i en Nato-operasjon i området da det forsvant.

7.710 registrerte koronatilfeller i Norge

Det var ved midnatt registrert 7.710 tilfeller av koronasmitte i Norge, viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet. Dette er en økning på 43 tilfeller siste døgn.

I alt 114 personer får behandling på sykehus for covid-19-sykdom. Det var onsdag registrert 207 døde som følge av sykdommen.

Artikkeltags