Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 25. oktober.

Sp rekordhøyt på måling

Senterpartiet fortsetter framgangen fra forrige måned og når rekordhøye 17,6 prosents oppslutning på Dagbladet s siste partimåling.

I avisens måling for september fikk Trygve Slagsvold Vedums parti 17,4 prosent, også det en framgang fra måneden før. Målingen er utført av Ipsos.

Morales utnevnt som valgvinner

Valgkommisjonen i Bolivia erklærer sittende president Evo Morales som vinner av valget, som har utløst store protester og høstet internasjonal kritikk.

Resultatene fra valgkommisjonen viser at presidenten fikk 47 prosent av stemmene, mens utfordreren Carlos Mesa endte på 36,5 prosent etter at 99,9 prosent av stemmene er talt opp.

50.000 må evakuere i California

Flere skogbranner herjer i den amerikanske delstaten California. Over 50.000 har dermed blitt bedt om å evakuere.

Høy temperatur og vind fører til at brannene sprer seg raskt. Myndighetene vet ikke hvor mange hjem som er blitt tatt av brannen. Det er foreløpig ikke meldt om skadde.

Bachelet sender granskergruppe

FNs menneskerettskommissær Michelle Bachelet sender en delegasjon til Chile for å granske klager på brudd på menneskerettighetene under demonstrasjonene.

– Etter å ha fulgt med på krisen siden den begynte, har jeg besluttet å sende en verifiseringsdelegasjon for å granske klagene på brudd på menneskerettighetene, sa Bachelet torsdag.

Bezos ikke lenger verdens rikeste

Grunnlegger og administrerende direktør i Amazon Jeff Bezos mistet tittelen som den rikeste mannen i verden etter at selskapet leverte et svakt kvartalsresultat.

Amazon-aksjen falt 7 prosent som følge av et resultat som markedet oppfattet som negativt. Det sendte Bezos sin formue ned. Microsofts grunnlegger Bill Gates er dermed tilbake på 1. plass på lista.

Nok et tap for Wild

Minnesota Wild gikk på nok et tap i sesongen da de møtte Nashville Predators på bortebane i NHL torsdag. Mats Zuccarellos lag tapte 0-4.

Etter torsdagens tap står Wild med tre seire på ti kamper så langt i sesongen. De ligger nederst på tabellen i sin divisjon.


(©NTB)

Kommentarer til denne saken