Ti innlagt på sykehus

NRK melder natt til fredag at rundt ti personer er innlagt på sykehus og at det er mer enn 50 som har kontaktet legevakt etter mistanke om smittefarlig vann i Askøy i Hordaland.

Sannsynligvis er det ganske mange flere som har vært smittet hvis det har vært bakterier i drikkevannet, og på Askøy kommunes Facebook-side og i lokale medier florerer det av historier om familier som har vært svært syke med de nevnte symptomene denne uka: magesmerter, diaré og feber.

Leteaksjon i Bergen

Politiet har lokalisert en russisk kvinne som ringte inn natt til fredag og sa hun hadde gått seg vill i mørk og tett skodde på et fjell i Bergen. Hun skal ikke være skadd.

Vest politidistrikt har sendt ut mannskap fra politiets hundepatrulje, Røde Kors og Norske redningshunder for å finne kvinnen, som befinner seg i Byfjellene, i nærheten av Borgavatnet.

Pence: Toll trer i kraft mandag

USAs visepresident Mike Pence sier samtalene med Mexico om migrantstrømmen har vært oppløftende, men sier det ikke er nok til å hindre tollinnføring mandag.

– Vi har gjort det veldig klart overfor den mexicanske delegasjonen. Samtalene vil fortsette de neste dagene. Mexico må gi mer, og det må de gjøre fortere, sier Pence.

SOHR: 21 drept i Syria

Minst 21 regjeringssoldater er drept etter at opprørere innledet en offensiv i provinsen Hama i nordvestlige Syria, opplyser den britisk-baserte eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Angrepet skal ha begynt med rakettangrep mot regjeringens styrker i flere landsbyer som de nylig har gjenerobret. Minst 14 islamistiske opprørere skal også være drept.

Dr. John er død

Artisten Dr. John, som har en legendarisk status i bluesuniverset i New Orleans, er død. Han ble 77 år.

Familien til Malcolm John Rebennack jr. sier i en uttalelse torsdag at han døde av et hjerteinfarkt.