Norge nummer fem i Eurovision Song Contest

– Vi føler at vi vant Europa, sier Tom Hugo i Keiino om femteplassen i Eurovision Song Contest. Norge fikk aller flest folkestemmer. Seieren gikk til Nederland.

Nederland og Duncan Laurence vant Eurovision Song Contest 2019 med låten «Arcade». Dette er Nederlands femte seier, men den første siden 1975.

Boligbrann i Tromsø

Sju personer ble evakuert da det begynte å brenne i et rekkehus på Tromsøya natt til søndag. En person er sendt til sykehus etter å ha blitt eksponert for røyk.

Boligen har fått betydelige skader. Brannen ble raskt slukket.

Saudi-Arabia kaller inn til krisemøter

Saudi-Arabia har kalt inn landene i Golfstatenes samarbeidsråd (GCC) og Den arabiske ligaen for å diskutere den økte spenningen i regionen. Det opplyser det statlige nyhetsbyrået i Saudi-Arabia.

Kong Salman har invitert statslederne i regionen og de arabiske statene til to krisemøter i Mecca 30. mai for å diskutere «aggresjonene og deres konsekvenser».

Boeing erkjenner feil

Programvareoppdateringen for 737 MAX-flyene som Boeing har fullført, var knyttet til mangler ved simulatorene der pilotene lærte å manøvrere flyet.

Det opplyser flyprodusenten Boeing i en uttalelse lørdag.

Nye luftangrep fra Israel i Syria

For andre kveld på rad har Syrias luftforsvar åpnet ild mot flere prosjektiler fra Israel.

Angrepene lørdag kommer dagen etter lignende meldinger om angrep fredag kveld, også da skal israelske kampfly ha beskutt mål i Quneitra-provinsen og ha blitt forsøkt hindret av syrisk luftforsvar.