Dette skjedde i natt

En mann er pågrepet etter at han slo til en billettkontrollør og deretter barrikaderte seg i en leilighet i Oslo mandag kveld. Mannen satte seg til motverge under pågripelsen.

En mann er pågrepet etter at han slo til en billettkontrollør og deretter barrikaderte seg i en leilighet i Oslo mandag kveld. Mannen satte seg til motverge under pågripelsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til tirsdag 8. april.

DEL

Mann pågrepet for planer om å kjøre inn i folkemengde

28 år gamle Rondell Henry fra Maryland, som angivelig er IS-inspirert, skal ha sagt at han ville skape «panikk og kaos» på linje med terrorangrepet i Nice i Frankrike i 2016, da 86 ble drept og 300 skadd.

Pågripelsen fant sted 28. mars, men ble først kjent mandag da mannen ble framstilt for fengsling for å ha krysset delstatsgrenser i en stjålet varebil.

Mann forskanset seg i Oslo

En mann er pågrepet etter at han slo til en billettkontrollør og deretter barrikaderte seg i en leilighet i Suhms gate mandag kveld. Gaten utenfor ble sperret for trafikk fordi mannen kastet glass og kniver ut på gaten.

Mannen satte seg til motverge under pågripelsen, men verken han eller politifolkene ble skadd, opplyser Oslo politidistrikt på Twitter. Etter lange forhandlinger ble han pågrepet rundt midnatt.

Mistenkt ildspåsettelse i Skien

Fem personer ble sendt til sykehus for sjekk etter en brann i en enebolig i Skien mandag. En person er pågrepet og mistenkt for å stå bak brannen.

Personen som er pågrepet, er ikke en av de fem som ble sendt til sykehus og er ikke blant beboerne på adressen.

USA utestenger 16 saudiarabere

16 saudiarabiske statsborgere får innreiseforbud til USA som følge av drapet på den regimekritiske journalisten Jamal Khashoggi, opplyser USAs utenriksminister Mike Pompeo.

Etterretningstjenesten CIA har konkludert med at Saudi-Arabias kronprins ga ordre om drapet, men president Donald Trump har sådd tvil om hvorvidt kronprinsen er ansvarlig.

Mann pågrepet etter voldshendelse

En mann i 50-årene ble pågrepet etter en voldshendelse i Vanse i Farsund mandag kveld. En mann i 40-årene er alvorlig, men ikke livstruende, skadd.

– Det er fortsatt tidlig i etterforskingen, så det er ikke så mye vi kan si foreløpig. Jeg kan ikke si noe mer om skadene til fornærmede, sa operasjonsleder John Repstad i Agder politidistrikt til NTB litt før midnatt.

Nei til omtelling i Istanbul

Tyrkias valgkommisjon har sagt nei til en omtelling av alle stemmene i samtlige 31 valgdistrikt i Istanbul. I stedet skal stemmene fra 51 valglokaler spredt over 21 distrikter telles om, har kommisjonen fastslått.

President Recep Tayyip Erdogans parti AKP har dermed ikke nådd fram med sitt krav om omtelling i samtlige Istanbul-distrikter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken