Japans tidligere statsminister Shinzo Abe skutt

Japans tidligere statsminister Shinzo Abe ble fredag skutt mens han talte i Nara-regionen i Japan, melder flere lokale medier. Tilstanden hans skal være kritisk.

Abe skal ha vært bevisstløs da han ble fraktet bort fra stedet, skriver Reuters, og nyhetsbyrået Kyodo skriver at han så ut til å ha fått hjertestans før han ble hastet til sykehus. En mann er pågrepet for drapsforsøk.

En mann alvorlig skadd i knivstikking i Oslo

En mann i 20-årene er fraktet til sykehus etter å ha blitt stukket med kniv i en leilighet på Stovner i Oslo. Mannens tilstand ble vurdert til å være alvorlig, og han ble fraktet til akuttmottaket.

Politiet har pågrepet en mann i 30-årene for knivstikkingen. Det er en relasjon mellom dem, men politiet ønsker ikke å si noe om den.

Avis: Musks Twitter-oppkjøp kan gå i vasken

Elon Musks kjøp av Twitter kan komme til å falle igjennom, melder Washington Post. Musk har tidligere uttrykt misnøye med mengden falske spam-kontoer på plattformen og truet med å trekke seg helt fra oppkjøpet.

Avisa får opplyst av tre personer med kjennskapen til saken at Musk og hans folk har konkludert med at Twitters tall på falske kontoer ikke kan verifiseres, selv etter å ha fått tilgang til intern data. Tvilen rundt de falske kontoene kan føre til at Musk og hans medarbeidere tar «drastiske grep», ifølge avisas kilder.

Zelenskyj fortsatt sikker på britisk støtte

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han er trygg på at Storbritannias støtte til Ukraina vil vedvare også etter Boris Johnsons avgang som statsminister.

Zelenskyj sier at han er sikker på at britenes tilnærming «ikke vil endre seg» selv om det er omveltninger i landets politiske ledelse.

Mann siktet for våpenlovbrudd etter væpnet politiaksjon i Trøndelag

En mann i 20-årene er pågrepet og siktet for uforsvarlig oppbevaring av våpen etter en væpnet aksjon på Glåmos nord for Røros torsdag.

Det ble funnet flere våpen og mulige eksplosiver da politiet rykket ut til et helseoppdrag, opplyste politiadvokat Anne Haave til NTB sent torsdag kveld. Bombegruppa søkte etter eksplosiver på flere private adresser i området.