Sjudobbel drapssiktelse mot 4. juli-masseskytter

21-åringen som anklages for å ha åpnet ild mot 4. juli-paraden i Chicago-forstaden Highland Park, er siktet for sju drap. I tillegg ble minst 30 personer såret i angrepet.

Statsadvokaten sier mannen, 21 år gamle Robert Crimo, kan få livstid i fengsel uten mulighet for prøveløslatelse om han blir dømt og varsler at siktelsen vil utvides ytterligere. Crimo skal møte i retten i dag.

Person funnet omkommet i sjøen i Vesterålen

En person er funnet omkommet i en leteaksjon ved Bleiksøya i Andøy kommune i Nordland. Hovedredningssentralen (HRS) Nord-Norge meldte om funnet av den omkomne rundt klokka 23.

Et redningshelikopter, en luftambulanse og en redningsskøyte deltok i letingen. Leteaksjonen ble ifølge NRK satt i gang da en hvalsafaribåt ble observert tom i fjæra tidligere tirsdag kveld.

Mye bråk og vold i Kristiansand

I natt har politiet måttet rykke ut på grunn av ran, slagsmål og vold i Kristiansand. Flere personer er kjørt til sykehus for undersøkelser. I en sak ble en person slått i hodet og en annen pågrepet.

– Personen siktes for ran av person på offentlig sted da han var i besittelse av gjenstander til fornærmede, opplyser operasjonssentralen i Agder politidistrikt.

Canada kaster mer enn 13 millioner doser AstraZeneca-vaksine

Canada kommer til å kaste rundt 13,6 millioner doser av AstraZenecas koronavaksine. Årsaken er at ingen, verken innenlands eller utenlands, vil ha dem.

Canada valgte, i likhet med blant andre Norge, å heller ta i bruk mRNA-vaksinene fra Pfizer/Biontech og Moderna etter at det ble meldt inn sjeldne, men alvorlige tilfeller av blodpropp hos folk som hadde fått AstraZeneca-vaksinen. Selv om landet har forsøkt å donere bort 17,7 millioner doser, har 13,6 millioner doser nå gått ut på dato, og de må dermed kastes, het det i en uttalelse fra det kanadiske helsedepartementet tirsdag.

Latvia gjeninnfører obligatorisk militærtjeneste

Latvia gjør militærtjeneste obligatorisk igjen på grunn av Russlands invasjon av Ukraina, sier forsvarsminister Artis Pabriks. Tjenestekravet vil gjelde for menn og trå i kraft neste år.

Latvia skrotet kravet noen år etter at landet ble med i Nato, og landets forsvar har siden 2007 bestått av yrkessoldater sammen med frivillige fra landets heimevern. Landet har bare 7.500 soldater i aktiv tjeneste og folk fra heimevernet, i tillegg til støtte fra en Nato-styrke på 1.500 soldater. Det grenser til både Russland og Belarus.