Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 5. juni.

Nord-Korea med ny rakettest

Nord-Korea har skutt opp åtte kortdistanseraketter, opplyser den sørkoreanske generalstaben. Dette er Nord-Koreas 18. rakettest så langt i år. Rakettene ble skutt opp fra Sunan-området nær hovedstaden Pyongyang i dag morges lokal tid. De hadde kurs for havet øst for Nord-Korea, ifølge den sørkoreanske militærledelsen. Foreløpig er det uklart hvor langt rakettene fløy

Melding om drepte nær Donetsk

Fem sivile er drept og 20 såret i en rekke eksplosjoner nær byen Donetsk, ifølge det russiske nyhetsbyrået Tass. Byen kontrolleres av russiskstøttede separatister. Ifølge Tass er angrepet utført av ukrainske styrker. Separatistene hevder at ti Grad-raketter ble skutt mot Kirov, som ligger nær Donetsk. Ukrainske tjenestemenn har ikke kommentert opplysningene, melder CNN.

En død etter uvær i Frankrike

En kvinne døde i styrtflom i det nordlige Frankrike, mens uvær har ført til store ødeleggelser av vingårder andre steder i landet. Kvinnen døde da hun ble sittende fast under en bil i styrtflom utløst av kraftig regnvær i byen Rouen nord i Frankrike i går. I regionene Landes og Gers sørvest i Frankrike gjorde hagl som var større enn golfballer, store skader på flere vingårder. Landbruksmyndighetene i Gers anslår at 100 kvadratkilometer med vinmarker er berørt.

Mann med sverd skal ha opptrådt truende

En mann som var misfornøyd med høy musikk i en park i Oslo, skal ha opptrådt truende mens han gikk i parken med et sverd i slire. Politiet meldte om den noe spesielle saken litt før klokken 3 i natt.

– Han sa at han skulle på jobb og ikke fikk sove. Det er likevel ikke måten å opptre på om man er misfornøyd med misfornøyd med støy i nabolaget, sier operasjonsleder Rune Hekkelstrand i Oslo politidistrikt til VG. Politiet klarte ikke å finne mannen.

Kioskhandelen stupte under pandemien

I fjor omsatte norske kiosker for 3,26 milliarder kroner. To år tidligere var tallet 4,46 milliarder. Omsetningsfallet på 23,4 prosent i 2020 og 4,6 prosent i fjor kommer fram i tall fra analysebyrået NielsenIQ, skriver Dagens Næringsliv. Bransjedirektør Magnus Birkeland i Virke trekker fram flere faktorer som kan forklare nedgangen; mindre ferdsel, konkurranse fra andre aktører, digitalisering av aviser og annet lesestoff.

(©NTB)