Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 15. mai.

Krigsherjede Ukraina seiret i Eurovision

Det ukrainske folk-rap-bandet Kalush Orchestra vant som ventet Eurovision-finalen lørdag med låten «Stefania». Ukraina fikk rekordmange folkestemmer og endte på 631 poeng totalt i finalen i Torino.

Etter Ukraina fulgte Storbritannia, Spania, Sverige og Serbia. Norges bidrag, Subwoolfer, ble nummer ti. Av totalt 182 poeng kom 36 fra fagjuryene og 146 fra folkestemmer.

Zelenskyj vil arrangere Eurovision i Mariupol

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj gratulerer Kalush Orchestra med seieren i årets Eurovision Song Contest og sier han vil arrangere finalen i Mariupol.

– Vi skal gjøre vårt beste for å en dag å være vertskap for deltakerne og gjestene til Eurovision i ukrainske Mariupol. Fritt, fredfullt og gjenreist, skriver han på Telegram.

Ti personer drept i masseskyting i USA

Ti personer ble drept og tre ble såret i en masseskyting på et supermarked i Buffalo i delstaten New York i USA. Skytingen etterforskes som hatkriminalitet og rasistisk motivert voldelig ekstremisme, opplyser FBI.

I alt 11 av de 13 som ble skutt, var svarte amerikanere, melder The New York Times. En 18 år gammel mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap, som har en strafferamme på livstid i fengsel.

Nord-Korea melder om 15 nye koronadødsfall

Nord-Korea meldte om 15 nye dødsfall forårsaket av «feber». Nylig ble det første offisielle tilfelle av koronavirus registrert, og landet har stengt ned.

I alt har 42 personer dødd, og over 820 mennesker er blitt smittet av en febersykdom siden slutten av april, melder det statlige nyhetsbyrået KCNA. Minst 324.000 får behandling.

Stopp for overfylt russebuss i Agder

Politiet i Agder grep inn og stanset en russebuss i Gjesdal i natt. Den stappfulle bussen hadde 66 personer om bord, over det dobbelte av det tillatte.

Sjåføren i 40-åren fikk førerkortet beslaglagt umiddelbart da politiet stanset bussen. Den var registrert for 29 personer.