Dette er de viktigste nyhetene fra natt til fredag 13. mai.

Seks døde av «feber» i Nord-Korea, blant dem en koronasmittet

Minst én person som har fått påvist covid-19, har dødd i Nord-Korea, skriver det statlige nyhetsbyrået KCNA. Personen var blant seks som har dødd med feber.

Det er de første tallene landet har kommet med etter at de torsdag bekreftet sitt første koronatilfelle siden pandemien brøt ut. Videre heter det at 187.000 blir «isolert og behandlet» for febersymptomene.

USA: Tusenvis av ukrainere tvangsdeportert

USA anklager Russland for å med tvang ta ukrainere med til områder de kontrollerer. Særlig utsatt er folk som er uttalte motstandere av invasjonen, sier amerikanernes ambassadør til Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE).

Uttalelsen støtter opp om påstander fra ukrainsk hold. Den ukrainske regjeringen anslår at nesten 1,2 millioner ukrainere har blitt deportert til Russland eller russisk-kontrollerte områder. USA hevder at ukrainerne blir tatt til såkalte «filtreringsleirer», der vitner angivelig forteller om «brutale avhør».

Ukraina hevder at russisk skip er stukket i brann i Svartehavet

Ukraina hevder å ha angrepet et russisk marinefartøy i Svartehavet. Torsdag kveld sto det i brann, ifølge militære myndigheter i Odesa-regionen.

Serhij Bratsjuk, sjefen for den lokale militæradministrasjonen, sier det dreier seg om et logistikkskip ved navn Vsevolod Bobrov. Det er skadd, ifølge Bratsjuk, men han sa ikke noe om omfanget av angrepet, skriver Sky News.

Minst elleve omkom i skipsforlis utenfor Puerto Rico

Minst elleve personer mistet livet da et skip forliste utenfor en ubebodd øy i nærheten av det amerikanske territoriet Puerto Rico, ifølge landets kystvakt.

I alt 31 overlevende, elleve kvinner og tjue menn, ble reddet i forliset. Kystvakten meldte tidligere at et fartøy mistenkt for å drive ulovlig transport av migranter, hadde blitt observert etter at det kantret, og at flere personer fløt rundt med redningsvester.

(©NTB)