Dette er de viktigste nyhetene fra natt til onsdag 11. mai.

Ingen ny kulturstreik

Det blir ingen ny kulturstreik etter at Fagforbundet og arbeidsgiverorganisasjonen Spekter ble enige flere timer på overtid natt til onsdag.

Den nye løsningen innebærer at den såkalte hybridpensjonsordningen skal være hovedregelen for kulturarbeiderne.

Ny Ukraina-pakke godkjent av Representantenes hus

Representantenes hus godkjente tirsdag en bistandspakke på 40 milliarder dollar til Ukraina. Pakka godkjennes trolig i Senatet senest neste uke. Amerikansk etterretning har advart om at Russland forbereder seg på at krigføringen i Ukraina skal bli langvarig.

Pakka med penger til forsvar, humanitære behov og økonomisk hjelp ble vedtatt med 368 stemmer mot 57 i Representantenes hus. Alle nei-stemmene kom fra republikanske representanter.

Paraguayansk polititopp drept på bryllupsreise i Colombia

En paraguayansk statsadvokat som jobbet med narkotika og gjengkriminalitet, ble på kaldblodig vis drept mens han var på bryllupsreise i Colombia.

Han var der med kona og journalisten Claudia Aguilera. De to giftet seg 30. april.

– To menn angrep Marcelo. De kom på en liten båt eller en vannscooter, sier hun til avisa El Tiempo. En av de to kom bort til dem og skjøt Pecci to ganger, en gang i hodet og en gang i ryggen, uten å si ett ord, ifølge Aguilera. Kona sier at han ikke hadde fått drapstrusler.

Bill Gates er koronasmittet

Microsoft-grunnlegger og filantrop Bill Gates har fått påvist covid-19, skriver han på Twitter.

– Jeg har testet positivt for covid-19. Jeg har milde symptomer og følger ekspertenes råd om å isolere meg til jeg er frisk igjen, tvitrer Gates. Videre skriver Gates at han heldigvis er vaksinert, har fått påfyllingsdose og at han har tilgang til god helsehjelp.

(©NTB)