Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 1. mai.

Alvorlig trafikkulykke i Agder

En bil og en lastebil sto i brann etter å ha kollidert på E39 i Kvinesdal i Agder lørdag kveld. Lastebilføreren ble reddet ut. Det er ikke kjent hvor mange som satt i personbilen. Politiet har jobbet på stedet hele natten.

E39 ble stengt etter ulykken og det er omkjøring på mindre veier.

Ukraina sier de har ødelagt flere enn 1.000 russiske stridsvogner

Ukraina hevder at landets militære har ødelagt mer enn 1.000 russiske stridsvogner, nesten 200 fly og nesten 2.500 pansrede kjøretøy. Likevel har russiske styrker nok utstyr til å gjennomføre ytterligere angrep, ifølge president Volodymyr Zelenskyj.

– Selvfølgelig har okkupantene fortsatt utstyr på lager. De har fortsatt missiler som kan ramme vårt territorium, sa han ifølge CNN. Zelenskyj hevdet videre at Russland har mistet flere enn 23.000 soldater siden krigen startet. Opplysningene er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Tre døde og store skader etter at tornado herjet i USA

En tornado har ført med seg omfattende materielle skader i delstaten Kansas i USA. Hundrevis av bygninger er skadd eller ødelagt, flere er skadd, og 15.000 mistet strømmen, ifølge myndighetene.

I tillegg døde tre meteorologistudenter fra et universitet i nabodelstaten Oklahoma da bilen de kjørte i vannplanet og traff en motgående semitrailer rundt 14 mil nord for Oklahoma City. De var på vei hjemover etter å ha prøvd å få sett tornadoen på nært hold i Kansas.

Mye festing, men få alvorlige hendelser

Natt til første mai forløp uten de store problemene for politidistriktene rundt om i landet. Det var mye bråk og støy, en del ordensforstyrrelser og noen voldshendelser, men ingen som endte med livstruende skader.

Nytt bombeangrep i Kabul

Minst en person er drept og flere er såret i et nytt bombeangrep i Kabul lørdag. Dagen i forveien ble mange drept i et angrep mot en moské.

– En kvinne ble drept og tre andre såret, sier talsmann Khalid Zadran til Reuters. Den ytterliggående islamistgruppa IS har tatt på seg ansvaret for lørdagens angrep.

Fredag rammet en bombe Khalifa-moskeen i Kabul. Lokale myndigheter har bekreftet minst ti dødsfall, mens lederen i moskeen sier at mer enn 50 personer ble drept.

(©NTB)