Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjedde i natt

Dette er de viktigste nyhetene fra natt til søndag 9. januar.

5.288 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 5.288 koronasmittede i Norge. Det er 3.134 flere enn samme dag i forrige uke, men 872 færre enn forrige døgn. I alt 1.317 av tilfellene er registrert i Oslo

De siste sju dagene er det i snitt registrert 6.145 koronasmittede per dag på landsbasis. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.577, så trenden er stigende.

Minst sju omkom i steinras ved turistmål i Brasil

Minst sju mennesker er døde og tre savnet etter at et fjellparti raste ut fra en klippevegg og traff flere små båter på en innsjø i Brasil. Lørdagens ulykke skjedde på Furnas-innsjøen i delstaten Minas Gerais.

Videoer på Twitter og andre sosiale medier viser hvordan turister kjører rundt i små båter på innsjøen nær en fjellvegg da et stort parti plutselig løsner og faller ned i innsjøen. Flere av båtene ble truffet av steinmassene, og 32 er skadd. Ni av dem har blitt lagt inn på sykehus.

Hovland slo seg bort på Hawaii

Viktor Hovland faller videre på resultatlisten i årets første golfturnering, Tournament of Champions på Hawaii. Han fullførte tredje runde på par etter ujevnt spill.

Nordmannen falt til en 32.-plass, ned fra 22.-plass, og ligger fremdeles åtte under par etter tre av fire runder. Det er 18 slag opp til turneringslederen, men kun tre slag ned til sisteplassen.

Ung kvinne skadd i snøscooterulykke

En kvinne i starten av 20-årene er fraktet til St. Olavs hospital med uvisst skadeomfang etter en snøscooterulykke i Aure kommune i Møre og Romsdal.

Politiet fikk melding om ulykken, som skjedde på et privat område, klokken 2.35. Det er uklart om kvinnen var føreren av snøscooteren eller passasjer.

Afghansk akademiker pågrepet etter Taliban-kritikk

Taliban har pågrepet en foreleser som jobber på et universitet i Kabul, etter at han kritiserte bevegelsens politikk i en TV-debatt i fjor. Talibans fremste talsperson Zabihullah Mujahid beskylder ham for å oppildne til motstand mot Taliban-regjeringen og ærekrenkelse. Taliban har delt skjermbilder av en ikke-verifisert Twitter-konto de sier tilhører Jalal, og viser til ytringer der som årsak for pågripelsen. Jalals familie sier at kontoen er falsk.

Foreleseren hudflettet regimets politikk i en direktesendt debatt med en Taliban-talsmann i november. Han kritiserte bevegelsen for å stilne kritikere og fornærmet også talspersonen personlig.

Flere voldshendelser

En person er fraktet til sykehuset i Flekkefjord med hodeskader etter en voldshendelse i Kvinesdal i Agder. En antatt gjerningspersoner er pågrepet, men politiet sier det er for tidlig å si noe om hendelsesforløpet og tilknytning mellom de involverte.

I Trøndelag er en mann sendt til St. Olavs hospital etter en slåsskamp mellom to personer i Melhus. En mann i 60-årene er pågrepet og kjørt i arrest. Det er uklart hvilken tilknytning de to har.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken