Dette er de viktigste nyhetene fra natt til lørdag 8. januar.

Stor vannlekkasje i Oslo

Politiet advarte om skøyteis i gatene og vann i kjellere etter en større vannlekkasje på Majorstuen i Oslo natt til lørdag. Lekkasjen skyldtes brudd i en hovedvannledning, og deler av Kirkeveien, Ring 2, ble sperret.

Lekkasjen ble stanset i 5-tiden, men det er uvisst hvilke konsekvenser det får for trafikken og beboerne i området.

6.160 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 6.160 koronasmittede i Norge. Det er 3.115 flere enn samme dag i forrige uke, men 1.719 færre enn forrige døgn. I alt 1.047 av de koronasmittede er registrert i Oslo

De siste sju dagene er det i snitt registrert 5.805 koronasmittede per dag på landsbasis. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.446, så trenden er stigende.

USA lar konsulatansatte forlate Kasakhstan

USA lar ikke-essensielle medarbeidere ved landets konsulat i Almaty, Kasakhstans største by, forlate landet. Alle ikke-essensielle medarbeidere ved generalkonsulatet, samt familiene til alle ansatte, kan dra hjem, heter det i en oppdatering fra det amerikanske utenriksdepartementet.

Det har i flere dager vært uro og opptøyer i Almaty. Blant annet har regjeringsbygg blitt stukket i brann og butikker plyndret. Sikkerhetsstyrker har svart med å skyte med skarpt, og flere titall mennesker er drept på begge sider. Som følge av situasjonen har Tyskland besluttet å stanse våpensalget til landet, erfarer det tyske nyhetsbyrået DPA.

Komité vil be Mike Pence vitne om kongresstormingen

Tidligere visepresident Mike Pence vil bes om å vitne for kongresskomiteen som etterforsker stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, sier den demokratiske kongressrepresentanten Bennie Thompson, som leder komiteen, i et intervju med kringkasteren NPR.

Pences rolle og tanker om både selve dagen og dagene i forveien er svært interessant, heter det. Trump hadde på forhånd lagt press på Pence for å forsøke å avvise valgvinner Joe Bidens resultater i flere viktige delstater. Pence endte opp med å si at han ikke hadde makten til å avvise valgresultater.

Hovland faller på resultatlisten på Hawaii

Viktor Hovland faller på resultatlisten i årets første golfturnering, Tournament of Champions på Hawaii, og ligger nå på en 22.-plass med ni slag opp til lederen.

Hovland startet den andre runden svakt og måtte ha ett ekstra slag på hull tre og fire. I siste del av runden spilte han bedre, og han fullførte med 69 slag, noe som er fire slag under par. Totalt ligger han åtte slag under par.

(©NTB)