Ny smitterekord i Oslo

Det er registrert 2.170 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 1.291 flere enn samme dag forrige uke, og 95 flere enn onsdag, viser tallene kommunen publiserer på sine nettsider. Den forrige smittetoppen i Oslo var 6. januar. Da ble det ble registrert 2.075 tilfeller.

I hele Norge ble det siste døgn registrert 7.879 koronasmittede, noe som er 3.861 flere enn samme dag i forrige uke og 506 færre enn forrige døgn.

Kasakhstan sier 26 «væpnede kriminelle» er drept

I alt 26 «væpnede kriminelle» er drept og 18 såret, mens mer enn 3.000 er pågrepet, opplyser innenriksdepartementet i Kasakhstan, ifølge Ria Novosti. Det meldes av TV-kanalen Khabar 24, skriver det statlige, russiske nyhetsbyrået.

Landet har de siste dagene vært preget av opptøyer og demonstrasjoner som har blitt slått hardt ned på av myndighetene. Flere titalls demonstranter og minst 18 politifolk skal være drept, og flere hundretalls skadd.

Colorado-skogbrann forårsaket skader for 4,5 milliarder

Skogbrannen i Colorado forrige uke ødela 1.084 hus og andre bygg. De økonomiske skadene anslås til 513 millioner dollar, opplyser myndighetene i delstaten. Det tilsvarer litt i underkant av 4,6 milliarder norske kroner. Skogbrannen er den verste i Colorado noensinne og rammet et område på 24 kvadratkilometer.

Tidligere har myndighetene estimert at minst 991 hus og andre bygg ble ødelagt, men tallet ble oppjustert torsdag etter ytterligere gjennomgang av forstadsområdet mellom byene Denver og Boulder. To mennesker er savnet, og det er gjort funn av levninger på ett sted.

Hovland nummer 13 på Hawaii

Viktor Hovland startet første runde av årets første golfturnering, Tournament of Champions på Hawaii, godt, men falt på resultatlisten etter ujevnt spill.

Nordmannen ligger på en delt 13.-plass med 69 slag, fire under par. Det er fire slag opp lederen av turneringen, som avsluttes søndag.

Trump vil lansere medieplattform i februar

Donald Trumps mediegruppe tar sikte på å lansere appen «Truth Social» 21. februar. Plattformen skal ha lignende funksjoner som Facebook. Det går fram av en liste i Apples appbutikk.

Den 75 år gamle tidligere presidenten er permanent utestengt fra Twitter, plattformen han foretrakk å kommunisere via både før han ble president og i tiden i Det hvite hus. Han er i tillegg utestengt fra Facebook og YouTube etter stormingen av Kongressen 6. januar i fjor, da en horde av støttespillerne hans tok seg inn i kongressbygningen i et forsøk på å stanse godkjenningen av Joe Bidens seier i presidentvalget.