5.741 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 5.741 koronasmittede personer i Norge. Det er 482 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 4.925 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 4.055, så trenden er stigende.

To norske spillere vant over 100 millioner i Vikinglotto

En mann og en kvinne fra Norge vant onsdag 110 millioner kroner hver i Vikinglotto, som spilles i ti europeiske land. De to heldige som delte førstepremiepotten kan nå vente seg en førjulsutbetaling på 110.328.935 kroner.

Premiene går inn i rekken som de 13. og 14. største norske premieutbetalingene i Vikinglottos snart 39-årige historie, opplyser Norsk Tipping i en pressemelding.

Kennedy nominert som USA-ambassadør til Australia

USAs president Joe Biden har nominert avdøde president John F. Kennedys datter Caroline Kennedy (64) som landets neste ambassadør til Australia.

Bidens nominasjon sendes nå til Senatet der den må bekreftes før Kennedy kan ta fatt på ambassadørrollen i Canberra.

Koronafall for New Zealands økonomi

Høstens koronanedstenging i New Zealand bidro til å senke bruttonasjonalproduktet 3,7 prosent i tredje kvartal, det nest største fallet landet har registrert.

BNP-fallet henger sammen med innføringen av koronatiltak mot deltavarianten og landsdekkende nedstenging i august, opplyste landets statistiske sentralbyrå Stats NZ i dag.

Ni døde i flyulykke

Alle de ni som var om bord på et privat jetfly, døde under en nødlanding i Den dominikanske republikk i natt norsk tid. Flyet var på vei fra en annen flyplass i landet til Florida i USA da flygeren varslet om nødsituasjon og besluttet å nødlande.

Den puertoricanske musikkprodusenten og artisten Jose Angel Hernandez, kjent som «Flow La Movie», er blant de omkomne.

Barn døde i hoppeslottulykke

To barn mistet livet og flere barn er kritisk skadd i en hoppeslottulykke i Australia.

Ulykken skjedde da vind kastet hoppeslottet 10 meter opp i luften torsdag på en aktivitetsdag på en barneskole i Devonport på nordkysten av Tasmania.

(©NTB)