5.355 koronasmittede og ny smitterekord i Norge

Det siste døgnet er det registrert 5.355 koronasmittede i Norge. Det er ny rekord og 1.215 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 4.229 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 3.056, så trenden er stigende.

Over 50 migranter døde i trafikkulykke i Mexico

Minst 53 personer omkom og over 50 ble skadd da en lastebil fullastet med migranter fra Mellom-Amerika veltet på en motorvei sør i Mexico, ifølge myndighetene.

Over 100 mennesker var stuet sammen bak i lastebilen da den krasjet. Det er ikke uvanlig at lastebiler i Mexico frakter så mange personer som del av menneskesmuglingsoperasjoner i det sørlige Mexico.

To til sykehus etter brann i Tønsberg

En person ble fraktet til sykehus med brannskader og en annen med røykskader etter en kraftig brann i flere omsorgsboliger i Granatveien i Tønsberg natt til fredag.

I alt fem personer i 70- og 80-årene ble evakuert. En av dem behandles for brannskader på sykehuset i Tønsberg, mens en annen fikk røykskader. De tre andre ble sjekket etter å ha pustet inn røyk.

Nicaragua bryter forbindelsen med Taiwan

Nicaragua kunngjorde torsdag at landet bryter de diplomatiske båndene med Taiwan til fordel for Kina. Kun 14 land anerkjenner nå øya som en egen stat.

Årsaken er at Daniel Ortegas regjering mener det kun er én «legitim regjering» som representerer kinesiske interesser, sier utenriksminister Denis Moncada.

Domstol støtter ikke Trumps hemmelighold

En føderal ankedomstol har avvist Donald Trumps forsøk på å hindre at dokumenter fra Det hvite hus knyttet til angrepet på Kongressen 6. januar blir gitt til en granskningskomité.

Det er dokumenter på til sammen 770 sider som den tidligere presidenten ønsker å holde hemmelig. Dokumentene inneholder notater fra Trumps nærmeste medarbeidere, memorandum fra Det hvite hus' pressesekretær og utkast til talen Trump holdt den 6. januar.