Skipsbrann under kontroll

Brannen på tørrlastlasteskipet Almirante Storni utenfor Göteborg er under kontroll, men ikke slukket. Det opplyser svensk kystvakt i natt. Det er uklart når brannen kan være slukket. Skipet er lastet med over 40.000 kubikkmeter trevirke.

Brannen startet lørdag i trelasten på øvre dekk. Brannmannskapet har hindret brannen i å spre seg videre i lasten. Selve fartøyet brenner ikke. Mannskapet på 17 personer er fremdeles om bord på skipet, men det står helikoptre i beredskap dersom det skulle bli behov for evakuering.

Dødstallet stiger etter vulkanutbrudd

Dødstallet fortsetter å stige etter lørdagens vulkanutbrudd på den indonesiske øya Java. Minst 22 personer er bekreftet omkommet og 27 er savnet, opplyste landets krisehåndteringsetat i natt norsk tid.

Minst 68 andre har fått brannskader. Nesten 2.000 personer er blitt evakuert og midlertidig innlosjert i blant annet moskeer og offentlige bygninger.

Drake trekker Grammy-nominasjoner

Den canadiske artisten Drake ber om at hans to nominasjoner til Grammy-prisene trekkes tilbake, ifølge flere kilder. Ifølge kildene har Recording Academy, som står bak Grammy-prisutdelingen, allerede godtatt anmodningen, og nominasjonene var i natt norsk tid ikke lenger oppført på nominasjonslisten.

Kildene oppgir ingen begrunnelse for Drakes ønske. Men Drake har tidligere år kritisert Grammy Awards. Blant annet har han vist sin misnøye med å ha blitt satt i bås i rap-kategorien, muligens fordi han er svart, har han sagt selv.

Mindre omikronfrykt gir børsoppgang

De viktigste børsene i Asia gikk markant opp i dag morges på håp om at omikronvarianten av koronaviruset kan være mindre farlig enn tidligere antatt.

Oppgangen i Asia startet noen timer etter at Wall Street-børsene stengte etter en sterk dag i USA.

4.117 nye koronasmittede registrert siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 4.117 koronasmittede i Norge. Det er 1.240 flere enn samme dag i forrige uke.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 3.687 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 2.642, så trenden er stigende.

I Oslo er det registrert 858 nye koronasmittede siste døgn.